Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

ПРИВІТАННЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ З ДНЕМ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ ТА ДНЕМ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ

Дата: 08.05.2017 19:21
Кількість переглядів: 1096

Шановні земляки! День пам’яті та примирення - це жива пам’ять про страшну трагедію, що пройшлася долями майже кожної української родини. Це  день честі і слави наших дідів і  прадідів. Це – день пошани матерів, які витримали важкий тягар війни. Це – день скорботи і печалі за полеглими воїнами.

Фото без опису

 

Минуле України - це суцільна боротьба нації за створення власної держави. Тому сьогодні, у цей нелегкий для країни час, ми повинні згадати помилки минулого, щоб не повторювати їх у майбутньому.

Пригадаймо: під час бойових дій у тій жорстокій війні загальні втрати України оцінюються у 8-10 мільйонів життів. У полоні загинуло від трьох до чотирьох мільйонів військових, підпільників і цивільних, від чотирьох до п’яти мільйонів цивільних загинуло через окупаційний терор та голод у тилу, близько п’яти мільйонів жителів були евакуйовані або примусово вивезені до Росії та Німеччини, частина з них не повернулася на Батьківщину.

Ми схиляємо голови перед світлою пам'яттю героїв, які захистили нас в 20-му сторіччі, добровольців та бійців Збройних Сил України, які загинули на Східному кордоні вже у наш час, всіх, хто загинув у боротьбі з ненависним ворогом, захищаючи рідну землю. Віддаємо глибоку шану кожному, хто боровся за Вільну та Соборну Україну.

Неоціненний вклад у Перемогу жінок - матерів, дружин, сестер. Вони не тільки воювали - вони ростили дітей, працювали за кількох, рятували солдат на передовій і в госпіталях. Честь їм і слава, вічна наша пам'ять, глибока шана і людська вдячність!

Ця пам'ять - непідвладна часу, вона вічна. В наших душах і серцях сьогодні - гордість і радість наполовину зі святою скорботою. Бо дуже велика ціна Перемоги!

Миру всім нам, єдності, свободи, щастя, злагоди та добробуту кожній радомишльській родині!

 

З повагою міський голова                                   Олег Соболевський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних