Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Грантова Підтримка ЗМІН 2024-2025. Ризома

Дата: 21.10.2024 12:23
Кількість переглядів: 34

Фото без опису

Програма від ЗМІН фокусується на взаємодії з командами, що здатні ініціювати суспільні трансформації через діалог та об’єднання задля спільного блага, проєкції спільного майбутнього та закорінення нової норми. 

Фокус Грантової Програми:  Укорінення нових моделей поведінки

Теми проєктів на фінансування:

  • Реабілітація та абілітація

Нові форми комплексної реабілітації та абілітації, які поєднують мультидисциплінарні підходи. Проєкти, що створюють інтеграційні платформи для фізичної, психологічної та соціальної підтримки через взаємодію сучасних методик, технологій та наукових інновацій, спрямованих на відновлення якості життя і функціональних можливостей осіб з інвалідністю, ветеранів/ок та інших вразливих груп населення.

  • Освітні практики

Переосмислення традиційних та інноваційних освітніх методик для формування нових моделей навчання. Проєкти, що акцентують на неформальній освіті, навчанні через практичний досвід та використанні інтерактивних технологій для розвитку критичного мислення, адаптації до нових умов життя і праці, підвищення соціальної відповідальності. Програми, що змінюють уявлення про роль освіти як каталізатора соціальних змін.

  • Культурні ініціативи 

Ініціативи, спрямовані на створення нових наративів та смислів через літературу, візуальні мистецтва, перформативні практики, що забезпечують міжкультурний діалог, зміцнюють соціальну згуртованість і сприяють процесу формування колективної пам’яті та рефлексії досвіду війни. Проєкти, що впливають на культурний ландшафт через синергію традиційних і сучасних форм мистецтва. Важливим аспектом є переосмислення культурної спадщини в контексті сучасних викликів та створення платформ для обміну ідеями між митцями, дослідниками та активістами.

  • Аналітика і дослідження

Впровадження якісної та кількісної аналітики для розробки інноваційних рішень і рекомендацій, що можуть лягти в основу нових політик, програм підтримки та стратегій розвитку громад і суспільства загалом. Проєкти, що створюють нові підходи до вивчення соціально-економічних, культурних та політичних процесів через використання міждисциплінарних дослідницьких методик. Ініціативи, які формують розуміння суспільних тенденцій, потреб та перспектив розвитку.

  • Наукові розробки

Пошук нових наукових підходів та практичних рішень. Інноваційні науково-дослідні програми, що об’єднують інженерію, біомедицину, інформаційні технології та соціальні науки задля створення продуктів, рішень та послуг, які мають потенціал змінити реалії у сферах здоров’я, реабілітації, освіти та інклюзії.

  • Проєкції майбутнього: нові політики

Нові теми та підходи до напрацювання і втілення політик, які створюють орієнтири для соціальних змін та стимулюють суспільні трансформації. Ініціативи, що прокладають шляхи для формування майбутніх сценаріїв розвитку через інтеграцію соціокультурних, освітніх, технологічних та наукових інструментів. Акцент на інклюзивних політиках, стратегіях відновлення та розвитку, адаптації до викликів війни, відбудови та інтеграції. Проєкти, що пропонують нові моделі державного управління, правових інструментів і міждисциплінарних рішень.

  • Інклюзія

Моделі соціальної та культурної інклюзії, що спрямовані на створення умов рівного доступу до можливостей для всіх груп населення. Проєкти, які адаптують підходи через інноваційні інструменти, змінюючи сприйняття різноманітності як ресурсу розвитку, зокрема через практики спільної творчості, спільного навчання та спільної участі у прийнятті рішень.

  • Інформаційні та адвокаційні кампанії

Створення та просування нових сенсів та наративів у суспільстві через наукові, культурні, комунікаційні та адвокаційні підходи. Проєкти, які сприяють формуванню нових поведінкових моделей, їх адаптації та узвичаєнню у суспільному просторі. Кампанії, що зосереджені на захисті прав людини, соціальній справедливості, гендерній рівності та впровадженні нових практик комунікації задля досягнення суспільних змін.

Хто може подаватися? 

Неприбуткові організації, зареєстровані  на території України, відповідно до чинного Законодавства та внесені  до реєстру неприбуткових установ та організацій: благодійні фонди та організації, громадські організації, волонтерські організації, комунальні установи.

Хто не може подаватися?

Фізичні особи, підприємці, державні та урядові структури, політичні партії, організації,  пов’язані з політичними силами, релігійні організації. 

Орієнтовний бюджет для втілення одного проєкту: ₴100 000 – ₴ 300 000

Кінцевий термін подання заявок: до 1 листопада 2024 року.

Деталі ТУТ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних