Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

У Радомишльській громаді буде реалізовано проєкт проєкту ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату»

Дата: 18.04.2024 14:09
Кількість переглядів: 208

 

Фото без описуМіністерством соціальної політики спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), Міжнародною організацією «Партнерство «Кожній дитині»», Координаційним центром розвитку сімейного виховання та догляду дітей, Національною соціальною сервісною службою України, службами у справах дітей територіальних громад, обласних воєнних адміністрацій, центрами надання соціальних послуг, регіональними центрами соціальних служб, неурядовими організаціями за фінансової підтримки Європейського Союзу розпочато реалізацію  Всеукраїнського проєкту ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату».

Заявки на участь у проєкті подали 617 територіальних громад України. За результатами поданих заявок організаторами проєкту було відібрано 184 громади-учасниці. Одинадцять  громад  Житомирської області успішно пройшли відбір, серед яких є і Радомишльська громада.

У рамках реалізації Проєкту передбачено проведення широкої інформаційної кампанії про забезпечення права дитини на виховання в сприятливому сімейному оточенні, популяризації патронату над дитиною, послуг з підтримки вразливих сімей з дітьми; пошук, відбір та організація підготовки кандидатів у патронатні вихователі, помічники патронатних вихователів; сприяння у створенні та підтримці діяльності сімей патронатних вихователів, підвищення якості їх послуг з догляду та виховання дітей, влаштованих до цих сімей. Також заплановано   підвищення професійної компетентності спеціалістів служб у справах дітей, фахівців із соціальної роботи, психологів закладів та установ Громади щодо забезпечення права дитини на виховання в сім’ї та прийняття рішень в найкращих інтересах дитини та налагодження міжвідомчої та командної взаємодії між суб’єктами соціального захисту дітей.

Сім’ї, які опинились в складних життєвих обставинах, отримають комплекс послуг з підвищення або відновлення батьківського потенціалу, подолання складних життєвих обставин, в тому числі матеріальної та гуманітарної допомоги, психологічної підтримки.

16 квітня 2024 року у Житомирській обласній військовій адміністрації відбулась презентація проєкту та підписання Угоди про співпрацю між  Радомишльською міською радою Житомирської області та Міжнародною організацією «Партнерство «Кожній дитині». Участь у заході взяли заступник міського голови Світлана Ковальчук та начальник служби у справах дітей Анастасія Зубленко.

Радомишльська міська рада висловлює щиру вдячність Міжнародною організацією «Партнерство «Кожній дитині» за довіру та початок співпраці на благо мешканців громади!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних