Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Відбувся семінар для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти

Дата: 05.03.2024 11:52
Кількість переглядів: 102

Фото без опису28 лютого 2024 року був проведений семінар для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти на тему: «Теоретичні, методичні засади освітньо-виховної роботи з дітьми щодо питань безпеки життєдіяльності. Безпека дітей під час війни». Під час семінару було розглянуто теоретичні аспекти з даної теми, а також педагоги ділилися досвідом роботи з організації освітньо-виховної роботи з дітьми.

Голова методичного об’єднання вихователів закладів дошкільної освіти, вихователь-методист ЗДО№4 «Ромашка» Кошубинська Неоніла Вікторівна наголосила на тому, що дитинство – найважливіший, самобутній і неповторний період у становленні кожної особистості. Саме в цей час дитина формується фізично, психічно й інтелектуально, набуває необхідних знань, умінь та навичок. І саме в цей період вона потребує найбільшої уваги, спілкування й захисту. Неоніла Вікторівна звернула увагу колег на те, що важливою складовою виховання дітей є навчання основам безпеки життєдіяльності, яке повинно привчити дитину цінувати та берегти власне життя і життя оточуючих, уникати потенційно-небезпечних ситуацій, а у разі їх виникнення – діяти грамотно, надаючи самодопомогу чи допомогу іншим.

Вихователь-методист ЗДО№1 «Берізка» Довгаленко Наталія Анатоліївна виступила з презентацією питання «Організація роботи з питань безпеки життєдіяльності у ЗДО». Наталія Анатолівна закцентувала увагу колег на формах роботи з дітьми, педагогами та батьками щодо організації роботи з питань безпеки життєдіяльності.

Про безпеку життєдіяльності дорожнього руху, як важливий аспект освітньо-виховного процесу в ЗДО розповіли колегами вихователі ЗДО№5 «Сонечко» Камкова Світлана Вікторівна  та Тростникова Валентина Миколаївна. Педагоги поділилися теоретичними та практичними напрацюваннями з колегами.

Вихователька ЗДО№4 «Ромашка» Бородієнко Ніна Олексіївна виступила з презентацією питання «Пожежна безпека, як важлива складова освітньо-виховного процесу з дітьми дошкільного віку», а також презентувала свій досвід роботи по даному питанню.

Важливим та необхідним у сучасному житті є питання ознайомлення дітей з вибухонебезпечними предметами, саме з таким питанням виступила вихователька ЗДО№1 «Берізка» Мохорт Ірина Леонідівна. Ірина Леонідівна звернула увагу колег на те, які форми, методи і прийоми доцільно використовувати аби розповісти дітям у доступній формі про вибухонебезпечні предмети та небезпеку про них.

Вихователь-методист ЗДО№6 «Малятко» Ткачук Любов Ігорівна презентувала колегам теоретичні аспекти з питання «Формування у дітей дошкільного віку основ особистої безпеки та норм поведінки в надзвичайних ситуаціях».

Про безпеку дітей в природі та правила поведінки в природі підготувала презентацію та представила її колегам вихователька Великорацького ЗДО «Сонечко» Горобенко Тетяна Миколаївна.

Вихователька ЗДО№7 «Дзвіночок» Кузьменко Тетяна Сергіївна  виступила з презентацією питання «Роль дидактичних ігор у формуванні  навичок безпеки життя дітей дошкільного віку». Тетяна Сергіївна закцентувала увагу колег на необхідності проведення дидактичних ігор для дітей дошкільного віку, а також презентувала власне розробленні дидактичні ігри, що сприятимуть формуванню навичок безпечної поведінки у дошкільнят.

Вихователі ЗДО№3 «Барвінок» Харитончук Марія Ігорівна та Зінченко Олена Олександрівна виступили з презентацією питання «Формування навичок безпечної поведінки дітей дошкільного віку».

Семінар пройшов у спокійній та доброзичливій обстановці, педагоги поновили та поповнили свої знання з питань організації освітньо-виховної роботи з дітьми з питань безпеки життєдіяльності, зарядилися позитивною енергетикою колег на подальшу працю.

Відділ освіти, молоді та спорту

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних