Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

21 лютого в онлайн форматі відбулася нарада директорів закладів дошкільної освіти Радомишльської міської ради

Дата: 22.02.2024 13:33
Кількість переглядів: 173

Фото без опису

     Ольга Самчук, начальник відділу освіти, молоді та спорту, наголосила всім присутнім, що в умовах воєнного стану проблемних питань  перед освітянами стає все більше – не тільки надати якісні освітні послуги, а й створити безпечне освітнє середовище, організувати харчування вихованців. Дуже важливим є відпрацювання алгоритмів дій під час сигналу «Повітряна тривога», а саме – організація роботи з дітьми та співпраця з батьківськими колективами, оскільки садочки поступово долучаються до очного навчання.

     Ліна Янович, завідуюча методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту зауважила, що важливим є питання атестації директора закладу освіти, його щорічна звітність перед громадськістю та не менш важливим є питання організації роботи з дітьми з особливими освітніми потребами в закладах дошкільної освіти, бо як показує статистика кількість таких дітей щороку зростає, тому володіти інклюзивною компетентністю мають і директори закладу освіти, і  педагогічні працівники.

     Як організовані безпекові умови та як спрацьовує алгоритм дій під час сигналу «Повітряна тривога» поділилася досвідом Наталія Прокопенко, директор Великорацького ЗДО «Сонечко». Наталія Денисівна розповіла колегам, як організована робота з батьками, як організована робота з вихованцями в укритті. Своїм досвідом організації безпекових умов в закладі освіти також поділилися Вікторія Єзер, директор Кочерівського ЗДО «Світанок» та Віктор Кириченко, директор Борщівської гімназії.

   Як організовуть роботу з дітками з особливим освітніми потребами в закладах освіти розповіли Тетяна Грушко, директор Радомишльського ЗДО №5 «Сонечко» та Наталія Стасюк, в.о. директора КУ «Інклюзивно-ресурсний центр».

    Тетяна Сигізмундівна детально розповіла колегам про організацію роботи з дітками З ООП у садочку: отримавши заяву батьків з висновком ІРЦ, створюється робоча група, складається індивідуальна програма розвитку дитини, ведеться спостереження динаміки розвитку дитини. Директорка зауважила, що проблемним є питання забезпечення надання корекційних годин відповідними фахівцями, через їх відсутність. Тому важливим є питання, щодо сприяння залучення директорами педагогів до навчання на даних напрямках: логопедія, психологія, дефектологія, реабілітологія та інші.

   Прозвітували про свою діяльність перед колегами директори закладів, що атестуються в 2023-2024 н.р.: Віктор Кириченко, Вікторія Єзер та Світлана Сергієнко (директорка Ставецького ЗДО «Джерельце»). Директори розповіли, як функціонують їх заклади освіти: як організована робота щодо створення освітнього середовища, безпекового середовища; як здійснюється управлінська діяльність, методична робота, робота з батьками.

      Нарада відбулася в діловому та доброзичливому форматі.

 Відділ освіти, молоді та спорту

Радомишльської міської ради

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних