Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

До 09-тої річниці прийняття Закону України «Про пробацію» в м. Радомишлі було проведено «День відкритих дверей».

Дата: 08.02.2024 11:59
Кількість переглядів: 240

Фото без опису

 

05 лютого 2024 року відзначається 9-та річниця ухвалення Закону України «Про пробацію». Метою пробації є забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачених, з метою прийняття судом рішення про міру їхньої відповідальності. 

Житомирський районний сектор №6 філії Державної установи «Центр пробації» у Житомирській області здійснює наглядові та соціально-виховні заходи щодо засуджених до покарань у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, громадських робіт, виправних робіт, осіб, яким покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк замінено покаранням у виді громадських робіт або виправних робіт, осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, звільнених від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років, а також направлення засуджених до обмеження волі для відбування покарання до виправних центрів.

До проведення соціально-виховної роботи залучаються волонтери пробації. Волонтерська діяльність, пов’язана з пробацією, здійснюється відповідно до Закону України "Про волонтерську діяльність" з урахуванням особливостей, визначених цим Законом.

Окрім того, орган пробації під час виконання покладених на нього завдань взаємодіє з державними органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями. При секторі створений банк ресурсів, куди увійшли партнери, що співпрацюють з уповноваженим органом з питань пробації та сприяють у виправленні особи без ізолюції від суспільства. Так, клієнти пробації, можуть отримати моральну підтримку, консультації, допомогу, пораду у покращенні сімейних стосунках, сприяння у пошуку роботи, отриманні втраченого документу, який засвідчує особу.     

 07.02.2024 року в приміщенні Житомирського районного сектору №6 (м. Радомишля) був проведений «День відкритих дверей». Привітати партнерів завітали в.о. завідувача  Радомишльського сектору УДМС у Житомирській області Вікторія Шалівська та головний спеціаліст сектору Тетяна Бондаренко. Начальник сектору Тетяна Нестерчук подякувала за плідну працю з уповноваженим органом з питань пробації, яка триває з 2015 року. Та додала, що вдячна всім партнерам, волонтерам, які завжди поруч та підтримують і допомагають співробітникам пробації у виконанні суспільно-важливої місії.  

 

Житомирський районний сектор №6 

філії Державної установи «Центр пробації»

у Житомирській області (м. Радомишль)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних