Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Що таке «Посвідчення призовника» та як його отримати?!

Дата: 07.02.2024 10:35
Кількість переглядів: 662

Приписка громадян України чоловічої статі проводиться у відповідності до статті 14 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу". 

Фото без опису

Посвідчення призовника - це документ який підтверджує, що людина стала на військовий облік. Отримати його мають громадяни чоловічої статті яким у рік приписки виповнюється 17 років.

В ТЦК та СП Житомирської області планова приписка юнаків 2007 року народження розпочалася з 1 січня 2024 року по 31 березня 2024 року.

Процедура сповіщення відбувається через навчальні заклади або через голів сільських, селищних рад в якій вказано конкретну дату коли вони мають з’явитися до територіального центру комплектування. В разі не отримання повістки громадянин повинен особисто з'явитися для проходження відповідних заходів, щоб отримати приписне посвідчення. 

Якщо юнак не з’явився до центру комплектування і не отримав посвідчення без поважних причин настає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу. 

УВАГА!!! Від явки на приписку звільняються особи, які мають тяжкі захворювання та позбавлені можливості вільного пересування, що повинно підтверджуватися довідками відповідних лікувально-профілактичних закладів або медико-соціальних експертних комісій.

Для проходження приписки юнакам необхідно мати з собою посвідчення особи, ідентифікаційний код. 

Для кожного юнака планується провести - медичний огляд, для встановлення ступеня придатності до військової служби; попередній відбір кандидатів для направлення до вступу на навчання у вищих військових навчальних закладах або військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів; вивчення індивідуально-психологічних якостей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних