Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Пошук прийомної сім'ї

Дата: 01.02.2024 16:43
Кількість переглядів: 257

Фото без опису

Пошук прийомної сім'ї

  Прийомна сім'я - сім'я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У разі утворення прийомної сім’ї прийомні батьки беруть за плату прийомних дітей на власну житлову площу за наявності відповідних санітарно-гігієнічних та побутових умов (належного стану житлового приміщення, необхідної житлової площі, належного санітарного стану, наявності необхідних меблів, побутової техніки та інших предметів тривалого вжитку, наявності умов для проживання, виховання та розвитку дитини).

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування перебувають у прийомній сім'ї до досягнення 18-річного віку, а в разі продовження навчання у професійно-технічному, вищому навчальному закладі I-IV рівня акредитації – до 23 років або до закінчення відповідних навчальних закладів.

Які документи потрібно, щоб стати прийомними батьками:

заява кандидатів у прийомні батьки про утворення прийомної сім’ї із зазначенням інформації про наявність або відсутність кредитних зобов’язань;

довідку про склад сім'ї (форма 3);

копію свідоцтва про шлюб (для подружжя);

довідку про проходження курсу підготовки і рекомендацію центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді щодо включення їх у банк даних про сім'ї потенційних усиновителів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів;

копії паспортів;

довідку про доходи потенційної прийомної сім’ї за останні шість місяців або довідка про подану декларацію про майновий стан і доходи (про сплату податку на доходи фізичних осіб та про відсутність податкових зобов’язань з такого податку);

довідка про наявність/відсутність виконавчого провадження стосовно боргових зобов’язань;

довідку про стан свого здоров'я та осіб, які проживають разом з ними;

письмову згоду всіх повнолітніх членів сім'ї, які проживають разом з кандидатами у батьки-вихователі, якщо останні вирішили створити дитячий будинок сімейного типу на власній житловій площі, засвідчену нотаріально.

Розмір соціальної допомоги становить  - 2,5 прожиткового мінімуму  на кожну дитину окремо відповідного віку на місяць, для дітей з інвалідністю - 3,5 прожиткового мінімуму  на кожну дитину окремо відповідного віку на місяць.

Так, з 1 січня  2024 року така соціальна допомога становить:

для дітей віком від 0 до 6 років  - 6407,50 грн.

для дітей віком від 6 до 18 років - 7990,00 грн.

Додатково прийомні батьки отримують грошове забезпечення (заробітна плата) на рівні одного прожиткового мінімуму для працездатної особи на кожну прийомну дитину і не залежить від пенсії, аліментів, стипендії чи державної допомоги на прийомну дитину.

Сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за прийомних батьків здійснюється згідно з Порядком нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за деякі категорії застрахованих осіб, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2011 р. № 178.

За додатковою інформацією про прийомні сім’ї, їх обов’язки та повноваження звертайтеся  до служби у справах дітей Радомишльської міської ради за адресою: м. Радомишль, майдан Соборний, 12 каб. 27 та 31.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних