Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Побачила світ друга книжка Людмили Гладиш

Дата: 11.01.2024 10:44
Кількість переглядів: 594

Фото без опису

Про слов’ян, про рідний край, про древлян, про  історичне минуле  пише у своїй книзі «Слово про слов’ян» Людмила Гладиш. На сторінках, скоріше художньо-публіцистичного  ніж художнього твору, ви поринете не лише в історію древлянсько-поліського краю, а й знайдете відповіді на запитання: «Хто такі слов’яни?»

Дослідження автора розповідає  про те, що історія слов’ян така ж цікава, як і історія інших племен та народів світу.

Автор розповідає про їх відданість рідній землі та традиціям предків, сміливість та волелюбність.

- Згодьтеся, що давні древляни – нинішні поліщуки вирізняються з-поміж інших етнічних утворень не лише діалектним говором. Захопившись історико-етнографічними  особливостями поліської лісової  людності, занурилась в її життя і зрозуміла, що воно нерозривно зв’язане з ближніми племенами –насамперед полянами. Чим виразнішими поставали реальні історичні постаті тисячолітньої давності, тим далі історична стежина повела мене в родинно-пов’язані слов’янські світи – українців, хорватів, сербів, поляків, чехів, болгар…  Про них і йдеться у цій книзі.

Вслухайтеся у їх мови і пісні, вдивіться в обличчя й обряди – така схожість не може бути насаджена силоміць, вона сформована генетично.

Коли росія 24 лютого 2023 року розпочала широкомасштабну війну проти України, на її захист постав весь світ. Руку військової і громадянської допомоги Україні протягнули всі європейські країни, США, Канада, Великобританія…

З новою силою проявилися тисячолітні близькі зв’язки між слов’янськими народами.

Таке розуміння подій, які відбуваються, людяність, готовність допомогти, врятувати Україну й українців від військового терору народили на міжнародному рівні небачену ніколи світову антивоєнну співдружність, всупереч злочинним діям агресора підняли на небувалий суспільний рівень ідеали справедливості, свободи  і доброзичливості.

Нехай ця книга долучиться до боротьби українців, нашого героїчного воїнства  і всієї міжнародної спільноти - за мир-, говорить Людмила Аркадіївна Гладиш.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних