Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Відбувся семінар практичних психологів

Дата: 27.12.2023 08:44
Кількість переглядів: 190

Фото без опису

    22.12.2023р відбувся семінар практичних психологів на тему «Робота психологічної служби освітнього закладу з забезпечення психологічної стійкості учасників освітнього процесу».

Учасники семінару обговорили актуальні проблеми сьогодення психологічної служби освітніх закладів. Було наголошено , що забезпечення психологічної стійкості учасників освітнього процесу є одним із важливих пріоритетів в діяльності закладів освіти сьогодні. Визначено вплив психоемоційного стану під час війни на продуктивність навчального процесу. Виокремлено способи зниження відчуття тривоги, напруженості, страху та окреслено шляхи розвитку стійкості реагування на стресові ситуації. 

З метою збереження психічного здоров’я практичними психологами було запропоновано шляхи підвищення рівня психологічної стійкості, надано практичні рекомендації щодо формування психологічної стійкості у учнів, педагогів, батьків.

У своїх виступах психологи звернули увагу на те, що щоб підвищити або зберегти психологічну стійкість, необхідні певні ресурси, які допоможуть справлятись з різними складними ситуаціями. Серед найважливіших ресурсів збереження психологічної стійкості особистості в стресових ситуаціях є: соціальна підтримка - гарне соціальне оточення допомагає людині краще переносити ті чи інші складні ситуації; психологічна компетентність - рівень психологічної освіченості і культури; фізичні ресурси - стан здоров’я, ставлення до здоров’я як до цінності; матеріальні ресурси, які дають впевненість в тому, що людина зможе забезпечити свої основні потреби; інформаційні - інформаційна чистота.

Щоб упоратися зі стресовими ситуаціями в час війни, нам усім потрібно адаптуватися до нової реальності. 

Відділ освіти, молоді та спорту

Радомишлбсбкої міської радиФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних