Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Перше велике церковне богослужіння у Свято-Миколаївському соборі Радомишля

Дата: 06.12.2023 16:28
Кількість переглядів: 270

Фото без опису

Цього року вперше після переходу Православної церкви України  на новоюліанський календар, православні християни  День Святого Миколая відзначають 6-го грудня . На цей же день припадає і День Збройних сил України.

 

Сьогодні у Свято-Миколаївському соборі Радомишля відбулося перше велике богослужіння священників Православної Церкви України. Очолив святкове богослужіння єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій. Архієрею співслужили соборні отці.

Служба Божа в Свято-Миколаївському соборі розпочалася зранку. Вперше з 1882 року в Свято-Миколаївському соборі Молитва лунала рідною українською мовою. До храму прийшли жителі громади, щоб піднести спільну молитву в День Святителя Миколая за Збройні Сили України, за дітей та за Мир в Україні.

На завершення святкового Богослужіння Архієрей Паїсій благословив усіх присутніх та вручив відзнаки від  Митрополита Київського і всієї України Епіфанія - Благословенну Грамоту православній громаді міста Радомишля та протоієрею Василю Коліщаку, а також медаль за жертовність і любов до України міському голові Володимиру Тетерському.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних