Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Відбувся семінар заступників директорів з навчальної та навчально-виховної роботи

Дата: 30.11.2023 12:14
Кількість переглядів: 332

Фото без опису Сьогодні одним із головних завдань та пріоритетів закладу загальної середньої освіти є забезпечення якості освіти, що безпосередньо залежить від вчителя та його професійної кваліфікації. Саме від вчителя залежить рівень сформованості компетентностей учня та випускника закладу освіти. Яким вимогам мають  відповідати компетентності вчителя та як сформувати його професійну кваліфікацію щоб забезпечити якісний освітній процес? Про це чітко зазначено в Професійному стандарті вчителя за професіями «Вчитель початкових класів», «Вчитель закладу загальної середньої освіти», «Вчитель з початкової освіти», затвердженому від 23.12.2020 року №2736 Мінекономіки та набувши значимості саме з 1 вересня 2023 року зі вступом у дію нового Положення про атестацію педагогічних працівників.

  Актуальним було проведення 29 листопада 2023 на базі Радомишльського опорного ліцею №2  семінару заступників директорів з навчальної та навчально-виховної роботи з теми «Використання професійного стандарту вчителя як основи для формування професійної кваліфікації».

Під час семінару розглянуто та опрацьовано такі питання:

  1. Вступ. Структура професійного стандарту (Янович Л.М., завідуюча методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту).

  2. Напрями застосування професійного стандарту керівниками (Чудовська Л.В., заступник директора  з навчальної роботи Радомишльського опорного ліцею №2).

  3. Сфери застосування професійного стандарту вчителями (Свіца А.В., заступник директора  з навчальної роботи Радомишльського опорного ліцею №2).

  4. Застосування професійного стандарту професійними спільнотами учителів та педагогічними працівниками, які здійснюють супервізію (Наливайко О.В., заступник директора з навчальної роботи Радомишльського ліцею №3).

  5. Рефлексія. (Янович Л.М., завідуюча методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту).

     Учасники семінару отримали від виступаючих рекомендації по застосуванню професійного стандарту та обговорили ряд нагальних питань, що стосуються підвищення професійної кваліфікації  та  атестації педагогічних кадрів.Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних