Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

РАДОМИШЛЬСЬКА ГРОМАДА ВЗЯЛА УЧАСТЬ У ШОСТІЙ НІМЕЦЬКО-УКРАЇНСЬКІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ МУНІЦИПАЛЬНИХ ПАРТНЕРСТВ

Дата: 20.11.2023 13:02
Кількість переглядів: 512

Фото без опису

З 13 по 15 листопада у Лейпцигу відбулася шоста німецько-українська конференція муніципального партнерства під гаслом «Разом до Європи: Солідарність, відбудова, перспективи на майбутнє», організована Сервісною службою «Міста в Єдиному Світі» (SKEW) Engagement Global за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку.

Конференція зібрала понад 600 делегатів від місцевого самоврядування обох країн: мери та місцеві голови, депутати місцевих і районних рад, а також представники німецьких, українських та деяких європейських громад, що підтримують партнерські зв’язки.

Мета конференції – зміцнити мережу німецько-українських муніципальних партнерств, показати можливості для дій та співпраці між українськими, німецькими та іншими європейськими громадами-партнерами під час війни, а також продемонструвати знак солідарності з українськими муніципалітетами та регіонами.

Між українськими і німецькими громадами діють вже 186 партнерств, понад сто з яких були започатковані після широкомасштабного вторгнення рф в Україну.

Радомишльська громада також має партнерства у Німеччині. Міський голова Володимир Тетерський започаткував побратимські відносини з німецьким містом Ліндлар у липні 2022 року.

Фото без описуФото без опису

Серед поважних учасників були президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, Федеральний міністр економічного співробітництва і розвитку Свенья Шульце, президент України Володимир Зеленський, який долучився до заходу в онлайн форматі.

Вальтер Штайнмаєр під час свого виступу на конференції наголосив, що Німеччина і надалі стоятиме поруч з Україною у боротьбі проти російського терору та підтримуватиме українські громади стільки, скільки буде потрібно.

Фото без описуФото без опису

Водночас Володимир Зеленський подякував німецькому народу за надану допомогу та висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю між нашими країнами.Фото без опису

До участі у конференції долучилися також перший заступник Радомишльського міського голови Олег Соболевський та начальниця відділу економічного розвитку та міжнародного співробітництва Олена Яцьківська, які вперше офлайн зустрілися з бургомістром партнерського міста Ліндлар паном Георгом Людвігом.Фото без опису

Під час конференції учасники мали можливість модерованого обміну думками між партнерськими громадами щодо актуальних потреб, проєктів та викликів у сфері німецько-українського співробітництва під час війни, а також у контексті повоєнної відбудови України. Разом з тим були представлені приклади найкращих практик співробітництва між громадами й містами у Європі, зокрема у сфері водопостачання й водовідведення та місцевого економічного розвитку.

Під час фахових панельних дискусій Олена Яцьківська презентувала досвід Радомишльської громади у питаннях підтримки бізнесу, зокрема жіночого, на прикладі роботи Бізнес хабу.

Дякуємо нашим німецьким партнерам місту Ліндлар та особисто пану Георгу Людвігу за сталу підтримку та сподіваємося на подальшу співпрацю!

Разом до перемоги!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних