Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

4 червня у Радомишлі відбулися заходи з нагоди святкування Дня міста

Дата: 08.06.2017 10:24
Кількість переглядів: 1490

Традиційно, День міста радомишляни відзначають разом зі світлим християнським святом Трійці.  У день, коли віряни всієї України вбирають оселі у зелень та освячують букети з м’яти, любистку, чебрецю та багатьох інших запашних трав, а в храмах просять в молитвах, щоб Господь їх долучив до благодаті Святого Духа – у церквах нашого міста молились ще й за Радомишль та його жителів, за процвітання та добробут міста і городян.

Фото без опису

 

Уже зранку розпочалася надзвичайна пригода – квест «Діти України прагнуть миру», організований за сприяння міської ради для дітей учасників АТО.  Маючи минулорічний досвід, діти з радістю відгукнулись на запрошення взяти участь у захопливих розгадках завдань, у пошуках основного «скарбу» - скрині з солодощами. В патріотично-ігровій формі діти взаємодіяли та допомагали один одному.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Тим часом, на міському стадіоні тривав кубок міста з футболу, а у міському парку для маленьких  радомишлян проводився конкурс малюнка на асфальті «Радомишль очима дітей». Переможці конкурсу були нагороджені грамотами та солодощами.

Дитяче музично-танцювальне свято «Країна мрій» вразило барвистим спалахом таланту дітей-учасників різноманітних гуртків та колективів нашого міста. Усім діткам Валентина Легенчук вручила солодкі призи-подяки за чудові виступи.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису
 По родинному теплим був виступ народного аматорського колективу ветеранів Радомишльської міської ради «Пісні моєї душі». Фото без опису     А потім, розчуливши усіх присутніх, відкрили офіційну частину свята «Барабанщики» у яскравих синьо-жовтих костюмах - вихованці дитсадка №7 «Дзвіночок».

Фото без опису

    Урочистими словами привітав зі святом голова міста Олег Соболевський усіх присутніх. Він побажав усім миру та добробуту, міцного здоров'я, натхнення й творчого підходу до виконання будь-якої справи, щоб Радомишль був справді європейським містом, ще більш красивим та затишним. А також висловив сподівання, що серед радомишлян завжди пануватиме суспільна злагода, взаємна повага та довіра. З Днем міста привітали жителів та гостей міста також голова РДА Володимир Тетерський, голова районної ради Олександр Потієнко, народний депутат Верховної Ради України Павло Дзюблик. Вихованці танцювальної студії «Силует» вручили очільнику міста коровай.

Фото без опису

Допоки на сцені парку артисти  Житомирської обласної філармонії ім. С.Ріхтера, гала-концертом вітали  жителів та гостей нашого старовинного міста, неподалік (біля дискотеки «Люкс») розважали дітей Міккі та Мінні мауси, Міньон та лев Алекс, влаштувавши їм веселі конкурси-танці. Після дитячої дискотеки, на радість дітям, аніматори, прогулюючись парком, безкоштовно фотографувалися з усіма охочими. Також дітям роздавали кульки з написом «Я♥Радомишль», та, на протязі години, пригощали малечу солодкою ватою і запрошували безкоштовно покататись на паровозику.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

     На протязі дня в міському парку працювали майстри мехенді та аквагриму, вимальовуючи бажаючим різноманітні візерунки хною або спеціальною фарбою для тіла. Традиційно діяли виставки виробів гуртків СЮТ, СЮН, БДТ, народних майстрів, а також виставка міської бібліотеки: «Книги ювіляри 2017року», читальний зал під відкритим небом. Окрім того, гості та жителі міста мали змогу не лише ознайомитись з роботами конкурсантів І міського фотоконкурсу для школярів на тему «Радомишль - наш дім», але й прийняти безпосередню участь у виборі кращої роботи у номінації «Глядацькі симпатії». Авторам кращих робіт було вручено грамоти і цінні призи.

Фото без описуФото без опису

Також, з Днем міста привітав радомишлян талановитий та творчий колектив музичної школи, колективи та виконавці  районного будинку культури, а трохи згодом з  сольним концертом виступив Віталій Домбровський.

Фото без опису     На урочистій церемонії нагородження було відзначено радомишлян, які своїми досягненнями прославляють наш край, чи з дня у день  намагаються зробити наше місто кращим. До привітань приєдналися також голова Радомишльської РДА Володимир Тетерський та народний депутат Верховної Ради Павло Дзюблик.

Фото без описуФото без описуФото без описуПодяки від мера міста отримали.

  • Дмитренко В. А. - старший сержант поліції, інспектор сектору реагування патрульної поліції.
  • Пасічник І. І. - капітану  кримінальної поліції.
  • Глущенко О. І. - слюсар-сантехнік ПП ''Житлоремсервіс-9''.
  • Столяр  Л.В. - лікар-інфекціоніст.
  • Каліченко С. М. - лікар-отоларинголог.
  • Мосійчук О. В. - вчитель фізичної культури Радомишльської гімназії.
  • Новицька Г. М. - заступник директора з наукової роботи Радомишльської гімназії.
  • Закатюк І. Л. - керівник гуртка Станції юних натуралістів за перемогу у Міжнародній науково-освітній програмі.
  • Третяк В.Є. - керівник народного хору ''Пісенне джерело'' районного будинку культури.
  • Гльоза І.І.- заступник директора з виховної роботи ДПТНЗ.
  • Самчук О.В. - директор Радомишльського НВК ''ЗОШ №4 ДНЗ'' ім. Самоплавського.
  • Новохатько І.В. - економіст Радомишльської стоматологічної поліклініки.
  • Кострицький С.П. - директор Радомишльської дитячо-юнацької спортивної школи.
  • Чубенко Ю.С. - головний спеціаліст районного відділу з питань призначення та перерахунку пенсій.
  • Барановський В.О. - директор музичної школи.
  • Кузьменко О.Ю. - заступник начальника відділу надходжень та видатків УДКСУ.
  • Саюн В.С. - заступник начальника пожежної частини.
  • Добровольська В.В. - керівнику гуртка ''Технічного дизайну'' СЮТ.
  • Кононенко В.М. - перший заступник начальника управління праці та соціального захисту населення.
  • Маркевцева Л.С. - лікар-терапевту АЗПСМ.
  • Дідковська С. А. - завідуюча ДНЗ №6 ''Малятко''.

Подяки було вручено і підприємствам, які забезпечують містян якісною продукцією та робочими місцями, і організаціям, завдяки котрим про наше місто знають за межами не лише району, але й  області:

  • Колективу станції юних техніків.
  • Колективу станції юних натуралістів.
  • Колективу Будинку дитячої творчості.
  • Радомишльському лісомисливському господарству.
  • Дочірньому підприємству ''Радомілк''.
  • Пиво-безалкогольному комбінату Радомишль.
  • ФОП Ващук Михайло Віталійович - Радомишльському хлібзаводу.

За підсумками щорічного  конкурсу  на  кращий   благоустрій  власного подвір’я «Радомишль - наш дім» за зайняте перше місце було нагороджено Сокотунова О.В. Друге місце присвоєно Потійчук Л.А.. Паламарчук І.І. у цьому конкурсі зайняла почесне третє місце. 

Фото без опису

Підготовка до святкування дня міста пройшла на високому рівні: у парк було додатково  доставлено сміттєві баки та біотуалети, відремонтовано освітлення. Програма святкувань була насичена і цікава. Щасливі та веселі обличчя дітей та дорослих, повітряні кульки, аніматори, атракціони, смаколики та сувеніри. Погода також порадувала ясним небом. Відвідувачів у парку було стільки, що і яблуку було ніде впасти.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуМузично-танцювальні розваги завершились вогняним шоу, та люди не поспішали розходитись по домівках. Лише далеко за північ парк спорожнів і місто, весело відсвяткувавши своє день народження, заснуло.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних