Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Відбувся семінар для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти «Інноваційні технології в організації дослідницько-експериментальної діяльності з дітьми»

Дата: 03.11.2023 08:40
Кількість переглядів: 277

Фото без опису31 жовтня 2023 року був проведений семінар для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти «Інноваційні технології в організації дослідницько-експериментальної діяльності з дітьми». Метою семінару було: підвищення професійної майстерності педагогів щодо дослідницько-експериментальної діяльності з дітьми засобами інноваційних     
технологій; розширення знань педагогів з проблеми впровадження сучасних інноваційних технологій в  організацію дослідницько-експериментальної діяльності дошкільників; уточнення знань про вміст та вимоги до куточків експериментальної діяльності; сприяння формуванню готовності педагогів до інноваційної діяльності та підвищенню інноваційного потенціалу педагогічного колективу.  На даному семінарі було розглянуто теоретичні аспекти з даної теми, а також педагоги поділилися досвідом роботи з організації дослідницько-експериментальної діяльності з дітьми.

Голова методичного об’єднання вихователів закладів дошкільної освіти Кошубинська Неоніла Вікторівна наголосила на тому, що оновлений БКДО вимагає від педагогів знаходження найбільш оптимальних, ефективних способів для формування пізнавальних інтересів і дій дитини в різних видах діяльності, тому дана тема є важливою та необхідною для розгляду.

Вихователька ЗДО№4 «Ромашка» Корзун Світлана Миколаївна розповіла колегам про формування природничо-екологічної компетентності дошкільників на засадах оновленого БКДО. Педагогиня розкрила найголовніші елементи необхідні для формування природничо-екологічної компетентності дошкільників, а також наголосила на важливому аспекті життя сучасного суспільства, як освіта для сталого розвитку.

Питання «Форми та методи організації пошуково-дослідницької діяльності в роботі з дошкільниками» розкрила колегам Ткачук Любов Ігорівна, вихователька ЗДО№6 «Малятко». Під час своєї доповіді вихователька нагадала про основні форми та методи роботи з дітьми, а також ознайомила колег з сучасними формами, методами і засобами роботи в організації пошуково-дослідницької діяльності з дітьми дошкільного віку.

З вимогами до оформлення та змісту куточків експериментальної діяльності ознайомила колег вихователька ЗДО№3 «Барвінок» Алєксєєнко Тамара Олександрівна. Педагогиня розповіла та презентувала основне та додаткове обладнання для куточків експериментування.

Про  «Сучасні технології в організації пошуково-дослідницької діяльності дошкільників» розповіла  педагогам вихователька ЗДО№1 «Берізка» Капранчук Людмила Анатоліївна. Крім технологій, педагогиня детально розповіла про етапи впровадження ТРВЗ в освітньо-виховний процес.

Під час обміну досвідом вихователі презентували колегам власне розроблені матеріали для роботи з дітьми в сфері дослідницько-експериментальної діяльності, а саме: вихователька ЗДО№4 «Ромашка» Яковлєва Людмила Петрівна презентувала колегам «Мінімузей лікарських рослин», вихователька ЗДО№4 «Ромашка» Гуральчук Дар’я Юріївна представила дидактичний посібник «Кругообіг води в природі», вихователька ЗДО№3 «Барвінок» Алєксєєнко Тамара Олександрівна показала та розповіла про сенсорні коробки, вихователька ЗДО№1 «Берізка» Капранчук Людмила Анатоліївна презентувала цікаві досліди, які вона використовує у роботі з дітьми дошкільного віку та рекомендувала колегам використовувати їх у роботі.

Підводячи підсумок семінару голова методичного об’єднання вихователів закладів дошкільної освіти Кошубинська Неоніла Вікторівна надала педагогам рекомендації щодо організації дослідницько-експериментальної діяльності у роботі з дошкільниками.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних