Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

ДО УВАГИ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ – ФІЗИЧНИХ ОСІБ ЩОДО МІНІМАЛЬНОГО ПОДАТКОВОГО ЗОБОВ’ЯЗАННЯ

Дата: 11.10.2023 11:04
Кількість переглядів: 160

Фото без опису

Для звірки щодо визначеного контролюючим органом МПЗ або розрахункової суми податкового зобов’язання з ПДФО платник податку має право звернутися до контролюючого органу

Відповідно до п.п. 170.14.3 п. 170.14 с. 170 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) визначення загального мінімального податкового зобов’язання фізичним особам здійснюється контролюючими органами за податковою адресою таких осіб.

Згідно з п.п. 170.14.6 п. 170.14 с. 170 ПКУ, платник податку, який отримав податкове повідомлення-рішення з визначеною контролюючим органом сумою мінімального податкового зобов’язання та/або розрахованою сумою річного податкового зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб, зобов’язаний сплатити зазначену у відповідному податковому повідомленні-рішенні суму податку протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

У разі незгоди з визначеним контролюючим органом загальним мінімальним податковим зобов’язанням та/ або розрахованою сумою річного податкового зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб, платник податку має право у порядку, встановленому ст. 42 ПКУ, протягом 30 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення звернутися до контролюючого органу для проведення звірки даних, використаних для розрахунку суми податку на доходи фізичних осіб, з наданням підтвердних документів, зокрема щодо:

  • земельних ділянок , що знаходяться у платника податку у власності та/або постійному користуванні або в оренді (суборенді, емфітевзисі), їх нормативної грошової оцінки та площі;

  • суми доходу, отриманого від реалізації власної сільськогосподарської продукції;

  • Суми сплачених податків, зборів, платежів.

 

Гаряча лінія: 0-800-505-521 (безкоштовно)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних