Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Щодо захисних споруд у Радомишльської громади

Дата: 06.06.2023 11:26
Кількість переглядів: 824

Фото без опису

На минулому тижні  робоча група, яку очолили  працівники ДСНС, проводила перевірку захисних споруд у Радомишльській громаді. Усього було обстежено 24 об’єкти. Їх перевіряли на доступність, оснащення, наявність необхідної інформації на вході. Це, насамперед, укриття підприємств та комунальних установ громади.

В першу чергу перевірили можливість безперешкодного доступу до вказаних укриттів, готовність їх до використання за призначенням та комплектацію необхідним. З балансоутримувачами захисних споруд, а також відповідальними за їхнє обслуговування і експлуатацію особами, провели роз'яснювальні бесіди щодо законодавчих норм, які регламентують функціонування захисних споруд цивільного захисту.

     Були складені акти оперативного огляду об’єктів, щодо можливості використання для укриття населенням. У місті Радомишль таких об’єктів 6: Укртелеком (найпростіше), Радомишльський ліцей №2, санаторна школа, лікарня, автопарк (найпростіше), Територіальне відокремлене спеціалізоване відділення м. Радомишль ГВПУНТ (Папірня, профліцей, найпростіше укриття).

         Останнім часом виникають питання щодо відновлення в повному обсязі роботи ЗДО №7. Вкотре повідомляємо, що для того, щоб заклад запрацював, необхідний дозвіл обласної комісії та наявність поблизу протирадіаційного укриття. Профліцей, як освітній заклад перебуває у комунальній власності Житомирської обласної ради, та має найпростіше укриття , яке придатне для тимчасового захисту цивільного населення. Однак, у ньому не можуть перебувати тривалий час маленькі вихованці.

Облаштуванням та введенням в експлуатацію захисного приміщення займається управління освіти Житомирської ОВА. На даний час Житомирської обласною радою виділені кошти на комплекс робіт з преведення вказаного укриття з найпростішого у протирадіаційне. І лише після того, як  укриття набуде статусу протирадіаційного, буде введене в експлуатацію відповідними службами, воно запрацює за призначенням і можна буде відновити ЗДО №7 у повному обсязі.

Фото без описуФото без опису

 

 

        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних