Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Грант для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградництва

Дата: 05.06.2023 15:41
Кількість переглядів: 133

Фото без опису

Уряд зацікавлений у зростанні кількості успішних фермерів в Україні. Тож, щоб допомогти людям почати власну справу у цій галузі, Кабмін започаткував урядову програму безповоротних грантів єРобота.
Щоб отримати грант від єРобота за програмою «Свій сад», треба обирати лише рослини, які є у переліку Міністерства аграрної політики.
Щоб отримати грант від єРобота за програмою «Свій сад», треба обирати лише рослини, які є у переліку Міністерства аграрної політики. Сума фінансування залежатиме від того, що саме плануєте садити. Найбільше коштів – до 400 тис. грн за гектар – можна залучити, якщо вирощуватимете лохину, чорницю, груші чи яблука. Найменше – до 140 тис. грн за гектар – Уряд інвестує у висадку смородини, обліпихи, сливи чи вишні.
В умовах гранту є чіткі вимоги щодо площі проєктів. Зокрема, сад має бути не меншим за 1 гектар, проте й не більшим за 25 гектарів. Залежно від розміру, допомога уряду може сягати від 2 до 7 млн. гривень. Також за умовами програми держава покриває 70% вартості проєкту, ще 30% коштів має додати сам фермер.
Для отримання гранту потрібно подати заявку на порталі ДІЯ,  до заяви необхідно буде додати план насаджень. 
Якщо власник саду дотримався всіх умов програми, повертати отримані від держави гроші  – не потрібно. Вимог лише кілька: створити необхідну кількість робочих місць та вести діяльність визначений час. Також потрібно вчасно сплачувати податки.

На виконання Порядку надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградництва, затвердженого постановою КМУ від 21 червні 2022 року №738 «Деякі питання надання грантів бізнесу», інформуємо, що суб’єкти господарювання, які планують подаватися на гранти, зможуть самостійно оцінити перспективи свого господарства, основні параметри свого проекту та заяви для отримання гранту.
На сайті Мінагрополітики запрацювала відповідна онлайн-форма»Оцінка відповідност господарства вимогам отримання гранту для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградництва». Посилання на сторінку веб-сайту Мінагрополітики: http://surl.li/gifhs


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних