Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

У Радомишльському опорному ліцеї №2  відбулася акція «НІ, ЗНАЧИТЬ НІ!»

Дата: 19.05.2023 12:36
Кількість переглядів: 306

     Фото без опису 18 травня на базі Радомишльського опорного ліцею №2 для учнів 9-11 класів  відбулася акція «НІ, ЗНАЧИТЬ НІ!», спрямована на протидію кримінальним правопорушенням проти статевої свободи та статевої недоторканості неповнолітніх.

      Захід було організовано відділом освіти, молоді та спорту Радомишльської міської ради за участю Тетяни Великої – прокурора Радомишльського відділу Коростишівської окружної прокуратури, Лесі Мандро та Олесі Василенко - членів мобільної бригади по реагуванню на випадки домашнього насильства та насильства за ознаками статі ЦНСП (центру надання соціальних послуг), Оксани Дзюбенко – головного юриста Бюро правової допомоги та Юлії Юшкіної - голови методичного об’єднання шкільних психологів громади.

    Фахівці розповіли учням про види насильства, про те як можна його попередити. Зауважили на тому, що не можна мовчати про ознаки насильства та про насильницькі дії, а обовязково, потрібно звернутися за допомогою до людей, яким довіряєте, в тому числі: до шкільних психологів, в Бюро правової допомоги, до мобільних бригад по реагуванню на випадки домашнього насильства, що дасть можливість не ускладнити проблему.

     Учні переглянули ролик, де дівчинка – підліток розповідала про те, що з нею сталося, коли вона поділилася своїм інтимним фото з хлопцем з яким вона зустрічається. Вона опинилася в скрутній ситуації з якої не бачила виходу і яка з кожним днем набирала розголосу.

    Запрошені фахівці пояснили учням, як діяти в цій ситуації та яку кримінальну відповідальність несе за собою даний злочин.

Сьогоднішня зустріч змусить задуматися дітей про різні життєві ситуації та надасть впевненості у власних силах, а саме головне – правової обізнаності.

 Завідуюча методичним кабінетом – Ліна Янович

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних