Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Радомишльська міська громада та Спільнота міста Ліндлар підписали Меморандум про партнерство та побратимство

Дата: 25.04.2023 16:08
Кількість переглядів: 358

Фото без опису

25 квітня Радомишльський  міський голова Володимир Тетерський та  мер Спільноти міста Ліндлар пан Георг Людвіг підписали Меморандум про партнерські відносини між Радомишльською міською територіальною громадою та Спільнотою міста Ліндлар.

Співпраця передбачає поглиблення українсько-німецьких відносин у сферах освіти, культури, туризму, роботи з молоддю та розвитку бізнесу і інфраструктури.

 

Радомишльська міська рада щиро вдячна Програмі «Муніципальні партнерства з Україною» та особисто представнику координатору програми в Україні Артему Садомову за допомогу в організації проведення зустрічей, люб’язному наданню перекладацьких послуг та  встановленню партнерських відносин між містами.

 

 

Нагадаємо:

 

Місто Ліндлар - громада в Німеччині, знаходиться в землі Північний Рейн-Вестфалія. Підпорядковується адміністративному округу Кельн. Входить до складу району Обербергішер. Місто має 22 000 населення та знаходиться за 30 км від міста Кельн.

У міській раді м. Ліндлар працює 36 депутатів.

Від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну місто-побратим прийняло більше 150 переселенців. У місті є школи, 17 дитячих садків, різноманітних гуртків та спілок, туристичні підприємства, є багаторічна традиція проведення карнавалу. Ліндлар має 2 міста побратими у Франції та Хорватії. Найстарішому партнерству 40 років.

28 липня 2022 року відбулась перша зустріч онлайн-знайомство представництва Радомишля та Ліндлара.

2 березня 2023 року на сесії міської ради було прийняте рішення № 826 «Про встановлення партнерських (побратимських) відносин між Радомишльською громадою (Україна) та громадою міста Ліндлар (Німеччина)».

За цей час місто Ліндлар надіслало місту Радомишлю: бус та автобус, 2 медичні автомобілі, медичне обладнання та інструменти, генератори, рації для військових, одяг та взуття, продукти харчування, інша гуманітарна допомога, здійснювало публікацію про місто Радомишль у своїх місцевих виданнях, проводили збір пожертв. Вся отримана допомога профінансована проєктом "Муніципальні партнерства з Україною", сервісної служби "Міста в єдиному світі" (SKEW) та некомерційною німецькою організацією "Engagement Global" та мешканцями, організаціями міста Ліндлар - від різних донорів надійшло близько 20 тисяч євро, на які вони закупили для нас медичне обладнання та генератори.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних