Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Про роботу служби у справах дітей Радомишльської міської ради

Дата: 19.04.2023 11:08
Кількість переглядів: 338

Фото без описуСтаном на 01.04.2023 року на території Радомишльської міської ради Житомирської області на первинному обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування служби у справах дітей перебуває 70 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 29 дітей-сиріт (батьки померли) та 41 дітей, позбавлених батьківського піклування (батьки рішенням суду позбавлені батьківських прав).

На території Радомишильщини діють 2 дитячі будинки сімейного типу та 2 прийомні сім’ї, в яких виховується 9 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та 4 особи із числа дітей, позбавлених батьківського піклування. 49 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування влаштовано під опіку/піклування. 11 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування влаштовано до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, які знаходяться на території Житомирської області. 5 дітей, позбавлених батьківського піклування влаштовані до Житомирського обласного спеціалізованого будинку дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без батьківського піклування у зв’язку з тим, що відсутні  громадяни, які б мали бажання взяти до себе на виховання та всі діти мають особливості розвитку, потребують постійного догляду та лікування. 2 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування навчаються у професійно-технічних училищах, ліцеях та вищих навчальних закладах.

Протягом 2022 року 16 дітей набули соціального статусу, з них 4 дітей-сиріт та 12 дітей, позбавлених батьківського піклування. Вищезазначені діти були влаштовані до: 4 дітей в сім’ї опікунів/піклувальників та 1 дитина до Житомирського обласного спеціалізованого будинку дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків, 3 дітей до прийомної сім’ї, 3 до дитячого будинку сімейного типу, 1 дитина навчається в професійно-технічному навчальному закладі, 4 дітей тимчасово влаштовані до сім’ї родичів та знайомих.

Протягом 3 місяців 2023 року вже 2 дітей  набули соціального статусу, з них 2 дитини, позбавлені батьківського піклування (1 дитину мама залишила після народження в лікарні, 1 дитина набула відповідного статусу після прийняття рішення судом щодо позбавлення батьків батьківських прав). Вищезазначені діти були влаштовані до: 1 до Обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей Житомирської обласної ради та 1 дитина влаштована до Житомирського обласного спеціалізованого будинку дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків, у зв’язку з тим, що відсутні  родичі або громадяни, які б мали бажання взяти до себе на виховання та дитина має особливості розвитку, потребує постійного догляду та лікування.

Крім того, звертаємо Вашу увагу на те, що працівниками служби у справах дітей підготовлено та органом опіки та піклування Радомишльської міської ради Житомирської області спрямовано до суду 8 позовних заяв про позбавлення батьківських прав батьків (2 заяви подані у 2021 році (батьки з с. Кримок та з               м. Радомишль), 5 заяв поданих в 2022 році (батьки з м. Радомишль, с. Борщів,                с. Краснобірка, с. Лутівка та с. Став-Слобода) та 1 заява подана протягом 1 кварталу 2023 року (батьки з с. Лутівка), у зв’язку з невиконанням ними батьківських обов’язків, відносно 13 дітей, які перебувають на обліку служби у справах дітей. Станом на 1 квітня 2023 року по 6 заявах із 8 Радомишльським районним судом прийняті рішення про позбавлення батьківських прав батьків, у зв’язку з чим 10 дітей були влаштовані до сімейних форм виховання на території Житомирської області.

Протягом 1 кварталу 2023 року 9 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування втратили відповідний статус та були знятті з обліку служби у справах дітей Радомишльської міської ради у зв’язку з:

  1. Один хлопчик з с. Лутівка, мама померла, батько рішенням суду позбавлений батьківських прав досягнув повноліття;
  2. Двоє хлопчиків віком 12 та 9 років з м. Радомишль, батьки рішенням суду позбавлені батьківських прав були усиновленні громадянкою м.Києва.
  3. Двоє дівчаток віком 14 та 10 років, хлопчик 8 років з с.Осички, мама померла, батьки записані зі слів мами були усиновленні громадянами м.Львів.
  4. Одна дівчинка 17 років з с.Борщів, батьки рішенням суду позбавлені батьківських прав набула повної цивільної дієздатності, у зв’язку з народженням власної дитини.
  5. Один хлопчик віком 1 рік з м. Радомишль, мама залишила в пологовому будинку після народження був усиновлений громадянкою с. Софіївська-Борщагівка Київської області.

На обліку дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах служби у справах дітей Радомишльської міської ради перебуває 42 дитини, з них 39 дітей, чиї батьки ухиляються від виконання своїх батьківських обов’язків та 3 дітей, які постраждали від насильства або жорстокого поводження.

Наголошуємо на тому, що облік дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах – це потенційно облік дітей, де існує ризик щодо позбавлення батьківських прав батьків відповідних дітей. Станом на                     01.04.2023 року під постійним контролем служби у справах дітей перебуває 11 дітей із 5 сімей, де розглядається питання про можливість позбавлення батьківських прав (с. Котівка, с. Краснобірка, с. Лутівка, 2 родини з                                      м. Радомишль).

У зв’язку з цим існує нагальна потреба щодо влаштування дітей до сімейних форм виховання: усиновлення (влаштування дитини за рішенням суду на правах рідної дитини), опіка/піклування (влаштування однієї родинної групи дітей, зазвичай, які перебувають з дітьми в родинних відносинах, прийомні сім’ї (особа або подружня пара, яка (які) виявили бажання взяти до себе на виховання від 1 до 4 дітей на власну житлову площу) та дитячі будинки сімейного типу (подружні пари, які виявили бажання взяти до себе на виховання від 5 до 10 діток або на власну житлову площу або житловий будинок, який купує або будує міська рада за кошти субвенції з державного бюджету для розвитку сімейних форм виховання для можливості влаштування дітей).

Для отримання детальнішої інформації про сімейні форми виховання особам, які виявили бажання взяти до себе на виховання дитину (дітей) просимо Вас звернутися за адресою: Соборний майдан, 12, м. Радомишль Радомишльська міська рада, кабінети № 27 або 31.

 

Дякуємо за співпрацю в інтересах дітей!

 

 

Начальник служби у справах дітей

Радомишльської міської ради                     Анастасія  ЗУБЛЕНКО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних