Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Задля попередження пожеж у природних екосистемах, рятувальники області посилюють профілактичну роботу з населенням

Дата: 23.03.2023 12:46
Кількість переглядів: 191

З настанням переважно теплої погоди населення розпочало активну «боротьбу» із господарським сміттям та сухостоєм. Така діяльність призвела до того, що різко збільшилася кількість пожеж у природних екосистемах, адже пориву вітру сприяють швидкому розповсюдженню вогню на величезні площі.

У зв’язку з цим рятувальники радомишльщини посилили профілактичну роботу серед населення, спрямовану на попередження виникнення таких пожеж. Так, 15 та 22 березня на території Радомишльської громади відбулися спільні профілактичні рейди, спрямовані на запобігання виникнення загорянь минулорічних залишків сухої рослинності, чагарників, сміття тощо. До рейдових груп увійшли фахівці ДСНС.

Під час рейдів був виявлений не один випадок спалювання сухої рослинності та сміття біля приватних осель. З кожним господарем фахівці провели інформаційно-роз’яснювальну роботу стосовно заборони самовільного випалювання сухотрав’я, а також вручили листівки із застережливою інформацією. Під час бесід всім особам, які курять, пояснили, що до займання сухої рослинності нерідко призводить і викинутий на узбіччя недопалок цигарки або непогашений сірник.

Особливо ретельно, рейдовики наголошували на тому, що з 4 березня 2021 року набув чинності Закон України №1187-IX «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері пожежної безпеки», відповідно до якого значно посилено відповідальність за порушення законодавства у сфері захисту природних екосистем від пожеж. Тепер, в залежності від санкції статті, палії будуть платити великі штрафи. Крім того, така пагубна діяльність може призвести й до кримінальної відповідальності, що тягне за собою навіть позбавлення волі.

Подібні заходи будуть здійснюватися протягом усього пожежонебезпечного періоду для того, щоб вберегти «зелені легені» планети та життя населення від руйнівної вогняної стихії.

Шановні громадяни!

Закликаємо вас не провокувати пожежі в природних екосистемах. Категорично забороняється спалювати сміття, розводити багаття поблизу лісових насаджень, сухої рослинності, на полях та залишати недопалки чи сірники на трав’янистій підстилці. Під час відпочинку на природі, необхідно пам’ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, в першу чергу, вашому життю та здоров’ю!

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних