Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Участь у проекті по патронажу в м.Радомишль

Дата: 06.03.2023 11:09
Кількість переглядів: 603

  Фото без опису  Житомирська область приймає участь в пілотному проекті по формуванню патронажної служби, яка буде забезпечувати нагляд за дітьми до 3-х років. Даний проект проходить під патронатом міжнародного дитячого фонду UNICEF Ukraine.
Мета створення даної служби – більш прицільний нагляд за дітьми до 3-х років вдома, що дозволить приділяти більше уваги не тільки медичним аспектам, а і соціальним, психологічним, фізичним. Працівники патронажної служби зможуть також оцінити атмосферу в якій росте та розвивається маленька дитина, приділити увагу гармонійному розвитку дитини в сім’ї.

    Не винятком стала і наша Радомишльська громада. Медики КНП”Центру ПМСД” Радомишльської міської ради пройшли навчання щодо впровадження універсально-прогресивної моделі домашніх візитів до вагітних та родин з дітьми від 0 до 3 років.

     Патронажна медсестра має вибудовувати стабільні партнерські відносини з сім'ями, оцінювати становище кожної родини і на основі цього планувати разом із сім'єю подальші дії. Це не лише нагляд за здоров'ям дитини, але й підтримка кращих умов для повноцінного розвитку дитини від народження. Патронажна медсестра має бути першоджерелом необхідних знань та навичок для догляду за дитиною в перші дні життя і далі.Фото без опису

     Ранні роки життя дитини вкрай важливі, оскільки саме в цей період формується основа всього подальшого життя. У ранньому віці діти навчаються швидше, ніж будь-коли пізніше. Саме в ранньому дитинстві закладаються й зміцнюються моделі поведінки, компетентності та навчання, соціально-екологічні чинники починають змінювати генетичну спадковість, клітини мозку суттєво зростають, закладаються біологічні механізми подолання стресу.

      Щоб повністю розкрити свій потенціал, діти потребують любові й ласки, уваги, заохочення та розумової стимуляції, а також повноцінного харчування та належного медичного обслуговування.

Програми раннього розвитку дітей (РРД), які комплексно задовольняють основні потреби малечі в охороні здоров’я, харчуванні, емоційному й інтелектуальному розвитку, важливі для розвитку компетентностей і здобуття навичок подолання труднощів у майбутньому.

   Фото без опису  Проведені ЮНІСЕФ оцінювання у приблизно половині країн регіону Європи та Центральної Азії показали, що патронаж вагітних жінок і сімей із дітьми раннього віку зосереджується здебільшого на фізичному здоров’ї. Часто поза увагою залишаються критичні фактори, які впливають на самопочуття, добробут і подальше життя дитини: стосунки між батьками й дітьми, чуйне та турботливе виховання, заохочувальне та безпечне домашнє середовище, запобігання жорстокому поводженню з дітьми та/або недогляду та раннє виявлення ризиків і вразливості.

     Оскільки медичні фахівці охоплюють майже всі сім’ї та сприймаються як надійні та авторитетні носії знань, послуги патронажу є зручною точкою взаємодії для підтримки батьків і сімей на ранньому етапі та забезпечення найкращого старту в житті. Отже, роль патронажного працівника полягає в застосуванні підходу, що ґрунтується на міцних стосунках між батьками й дитиною, сприяє зниженню ризиків, подоланню викликів і ранньому виявленню вразливих дітей, для надання за потреби додаткових послуг.Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних