Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Візьми участь в обговорені

Дата: 07.12.2022 09:41
Кількість переглядів: 186

Фото без опису

30 листопада відбулось засідання комісії з найменування та перейменування назв вулиць, провулків, проспектів, площ та скверів на території Радомишльської міської ради.

 

Голова комісії  Володимир Молодико повідомив, що з переліку вулиць, які за рішенням комісії підлягали дерусифікації, пропозицій від громадян та депутатів стосовно нових назв до міської ради не надійшло. Тому комісія запропонувала перейменувати :

провулок Колгоспний у Глухові Першому на провулок Анатолія Політа (самодіяльний художник, картини якого зберігаються в музеях і приватних зібраннях. Жив і працював у Глухові Першому) - за пропозицією Сергія Галицького;

в Радомишлі провулок Руднєва - провулок Миколи Лисенка (видатний український композитор, бував на Радомишльщині, де збирав і записував народні пісні)- за  пропозицією  Володимира Молодика:

надійшло три пропозиції на перейменування провулка Ватутіна:

від Петра Сергієнка – на провулок Євгена Чикаленка (визначний український громадський діяч, благодійник, меценат української культури, видавець, публіцист. Один з ініціаторів скликання Української Центральної Ради).

Від Володимира Молодика - Климента Квітки (український вчений, музикознавець і фольклорист, чоловік Лесі Українки. На початку XX століття працював у Радомисльському суді. В довколишніх селах проводив фольклорні експедиції. У радянський період був репресований і ув'язнений у таборах).

За зверненням Петра Огороднійчука – на провулок Леоніда Тарасюка (Герой Соціалістичної Праці, колишній голова Радомишльського райвиконкому).

Фото без описуФото без опису

Мешканці громади можуть взяти участь в обговорені.

Свої пропозиції можна надіслати на електронну адресу Радомишльської міської ради : radomyshl_mr@ukr.net (з позначкою «Нова назва вулиці») до 13 грудня включно.

Також можна взяти участь в обговоренні та наданні пропозицій на сторінці Фейсбук Радомишльської міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних