Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Відповідь Верховної Ради України на звернення депутаті в Радомишльської міської ради щодо заборони діяльності Української Православної Церкви, яка знаходиться у підпорядкуванні Російської Православної Церкви та пов’язана з нею

Дата: 27.10.2022 11:10
Кількість переглядів: 244

Фото без опису

7 липня  2022 року на позачерговій сесії Радомишльської міської Ради було прийнято звернення до Верховної Ради України щодо заборони діяльності Української Православної Церкви, яка знаходиться у підпорядкуванні Російської Православної Церкви  та пов’язана з нею.

         26 жовтня до Радомишльської міської ради надійшла відповідь на вказане звернення від Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики  Верховної Ради України.

         У відповіді  Комітет роз’яснює правові підстави щодо прийняття такого рішення, та, посилаючись на Інформаційну довідку Державної служби України з етнополітики та свободи совісті, низку законодавчих актів України, зазначає, що органи місцевого самоврядування та посадові особи місцевого самоврядування не наділені повноваженнями за власним рішенням припиняти та/або обмежувати діяльність релігійних організацій.

         З текстом відповіді можна ознайомитися  нижче. Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних