Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Національною поліцією України впроваджується проект "Поліцейський офіцер громади"

Дата: 19.10.2022 12:41
Кількість переглядів: 284

Фото без описуФото без опису

Проєкт «Поліцейський офіцер громади» – це черговий крок у реформі Національної поліції, направлений на безпеку та захист населення. Мета проєкту полягає в тому, щоб офіцер поліції постійно знаходився поряд із мешканцями своєї територіальної громади, плідно співпрацював із жителями та орієнтувався на їхні потреби.

Мета проекту - забезпечити кожну територіальну громаду офіцером, який житиме та працюватиме на території цієї громади. Цей офіцер стане повноправним її представником, житиме її проблемами, перебуватиме на постійному зв’язку із мешканцями та допомагатиме їм. Відтак акцент робиться саме на запобіганні правопорушень.

Поліцейський офіцер громади (ПОГ) отримує самостійність у прийнятті рішень, що стосується вирішення безпекових проблем громади – складає план, працює на запобігання правопорушенням та звітує про свою роботу перед громадою. ПОГ будує відносини із керівництвом громади на засадах рівності та партнерства.

В офіцерів громади буде більше повноважень. Передбачені також і соціальні гарантії - або службове житло, або відшкодування коштів за оренду квартири чи будинку. Адже вони житимуть в ОТГ та працюватимуть виключно на своєї території. 90% свого часу він присвячуватиме саме тому, аби життя місцевого населення стало безпечнішим. І звітуватиме про свою роботу не лише перед поліцією, а й перед місцевими мешканцями.

Але, щоб отримати «свого офіцера», громада має за свій кошт забезпечити його приміщенням для роботи, меблями, необхідним сучасним обладнанням, автівкою, пальним для службового автомобіля, тощо.

Поліцейські офіцери громади не муніципальний поліцейський, а залишається у складі місцевого органу поліції, який контролює законність прийнятих ним рішень. Водночас, він підзвітний громаді щодо забезпечення її безпеки.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних