Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Увага! Важливо!

Дата: 21.09.2022 11:18
Кількість переглядів: 574

У соціальних мережах набирає обертів обговорення щодо можливості відкриття та організація роботи дитячих садочків на території громади.

          Повідомляємо, що відповідно до вимог воєнного стану заклади освіти можуть здійснювати освітню діяльність  очно за умови наявності укриття, яке відповідає вимогам безпеки та забезпечує її для всіх учасників освітнього процесу (для дитячих садочків – для вихованців, вихователів, інших працівників).

          Дозвіл на  початок роботи за очною формою надається керівнику закладу обласною військовою адміністрацією за попереднім висновком місцевої комісії, до складу якої входять  в тому числі представники Служби цивільного захисту та Держпродспоживслужби.

          З 12 закладів дошкільної освіти, які функціонують на території нашої громади, жоден не має укриття, яке б відповідало вимогам.

          Враховуючи специфіку роботи дитячих садочків (прийняття дітей до закладу, харчування, денний сон, заняття), неможливо забезпечити повноцінне функціонування закладу та безпеку дітей і працівників.

          Тому, міською радою було прийнято рішення про забезпечення дистанційної роботи вихователів та вихованців дитячих садочків.

          Крім того, в мережах окремими громадянами піднімається питання про відкриття так званого «приватного дитячого садочка».

          Відкриття дошкільного закладу освіти регулюють норми українського законодавства, а саме Закон України «Про дошкільну освіту», Положення про дошкільний навчальний заклад, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 12.03.2003 року № 305, «Про затвердження Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності закладів освіти».

          !!!!! Для відкриття дошкільного закладу освіти будь-якої форми власності, зокрема і приватної, необхідна ліцензія на провадження освітньої діяльності, видана ліцензійним відділом Міністерства освіти і науки України.

!!!!! Крім того, необхідна відповідна матеріально-технічна база, педагогічні кадри, дотримання санітарно-епідеміологічних вимог до   закладу дошкільної освіти усіх форм власності (створених у тому числі в житлових та нежитлових приміщеннях), виконання яких дозволяє створити нешкідливі умови розвитку, виховання, навчання дітей, режим роботи, умови для фізичного розвитку та зміцнення здоров’я дітей.

Отже, відкриття приватного закладу освіти – це компетенція обласних адміністрацій, Міністерства освіти і науки України, і ніяким чином органів місцевого самоврядування.

          У коментарях також активно обговорюється питання відкриття приватного садочка у м. Радомишль, у яких коментатори маніпулюють думками людей, свідомо вводячи їх в оману.

 За вказаною адресою м. Радомишль, вул. Мала Житомирська, 12А,  планується відкриття Центру раннього розвитку дитини. У разі його відкриття, з дітьми працюватимуть спеціалісти, які проводитимуть з дітьми розвиваючі заняття (ліплення, спів, розвиток мовлення, вивчення іноземної мови тощо). Дітей на такі заняття за власною ініціативою на короткостроковий термін (2-3 години) приводять батьки.  У разі повітряної тривоги батьки зобов’язані забрати дитину. Діяльність таких Центрів розвитку спрямована  саме на проведення занять і не виконує функцій дошкільного навчального закладу.

          Наголошуємо, що видача дозволів на відкриття та діяльність таких Центрів не належить до компетенції міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.