Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Звернення міського голови Володимира Тетерського до Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Дата: 29.08.2022 10:37
Кількість переглядів: 416

Фото без опису

Шановні жителі територіальної громади!

 

29 серпня ми вшановуємо пам'ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Боротьба українського народу за незалежність тривала багато століть, а окремою сторінкою цієї споконвічної боротьби стали бої із російським агресором наприкінці літа 2014 року. Їх трагічним та героїчним символом, але водночас і прикладом нездоланності воїнського духу українців, став Іловайськ, де українські воїни опинилися сам на сам із підступним та нещадним ворогом.

«Іловайський котел» у нашій історії залишиться як величезне горе, і водночас – приклад героїзму і самовіддачі людей, які гинули під шквалом вогню, і тих, які вижили. Навіки у пам’яті нащадків залишаться й інші військові операції в ході проведення антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил: оборона Донецького аеропорту, бої на Світлодарській дузі, за Авдіївку, Дебальцеве, 32-й блокпост та інші.

Ми вшановуємо усіх тих, хто став до бою заради спільного добра українців, хто без зброї йшов під кулі на Майдані, хто, пішов добровольцем на фронт, хто загинув займаючись волонтерською діяльністю. Ці люди залишили близьких і віддали найцінніше — власне життя, захищаючи право українців самостійно господарювати на своїй землі.

І сьогодні, ціною власного життя наші мужні захисники та захисниці стримують багаточисельну навалу ворога. Вони протистоять ворогу без моралі, без людських цінностей, захищаючи  мирних українців,  українських дітей, виборюючи мирне майбуття для української держави.

Цей день також нагадує нам ту високу ціну свободи, яку наш народ заплатив протягом віків. Ми схиляємо голову перед подвигом захисників усіх поколінь, хто боронив та боронить сьогодні українську землю.

Помолімося за душі полеглих! Бережімо пам’ять про наших героїв та їхні подвиги!

Цінуймо свободу і незалежність! Адже саме цього прагнули усі, хто загинув у боротьбі за нашу землю!

Не забуваймо про подвиги наших Героїв, шануймо пам'ять українських синів та дочок, які віддали свої життя за єдину, незалежну Україну, за нас з вами, за мир на рідній землі.

 

Слава Україні!

Вічна пам’ять Героям! Вічна пам’ять загиблим, слава і честь живим захисникам України!

 

З повагою

міський голова                                                 Володимир ТЕТЕРСЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних