Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Звернення міського голови Володимира Тетерського до Дня Української Державності

Дата: 28.07.2022 10:34
Кількість переглядів: 421

Фото без опису

28 липня  - символічний день. Ми вперше  в історії нашої держави  відзначаємо День Української Державності! Сьогодні День хрещення Київської Русі-України та день святого рівноапостольного князя Володимира, хрестителя Русі.

Хрещення Київської Русі стало епохальною подією, яка визначила подальший розвиток української держави і її місце серед європейських народів, зумовила подальший цивілізаційний та культурний хід історії. Разом із хрещенням київські князі утвердили державність, яка стала однією з найбільш успішних у тогочасній Європі.

Завдяки прийняттю християнства князь Володимир Великий на тисячоліття вперед забезпечив входження Києва до європейської цивілізації, створив умови для формування унікального соціокультурного простору, який був і залишається невід’ємною частиною Європи.

Ми вперше відзначаємо День Української Державності у час повномасштабної жорсткої війни,  після восьми років війни на Донбасі з російським загарбником. Але ми обов’язково вистоїмо. Бо українці - незламна нація героїв, захисників своєї землі, і нам не вперше доводиться захищати свої національні ідеї, свою державність.

Ця пам'ятна дата, 28 липня, покликана звернути увагу суспільства на традиції українського державотворення, які мають понад тисячу літ історії. Адже в умовах інформаційної війни, коли агресор маніпулює історією, пам’ять про сторінки минулого є надзвичайно важливою. Ми маємо тисячу років державотворчого досвіду українців, нашої культури, самобутності, українського характеру. Ми не маємо права ані втрачати , ані забувати їх. Ми повинні примножувати та зберігати надбання поколінь наших предків.

Бажаю всім міцного духу, віри, Перемоги!

Держава – це ми!

 

 

З повагою

міський голова                                                                         Володимир ТЕТЕРСЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних