Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Депутати Радомишльської міськради звернулись до Верховної Ради України заборонити УПЦ (МП) в Україні

Дата: 08.07.2022 13:17
Кількість переглядів: 468

Фото без опису

На 20 позачерговій сесії Радомишльської міської ради, яка відбулась 7 липня, депутати міської ради підготували звернення  до Верховної Ради України  та народного депутата України Тетяни Грищенко про заборону УПЦ (МП) в Україні.

 

Дане рішення депутати ухвалили одностайно.

 

Звернення

депутатів Радомишльської міської ради до Верховної Ради України та Народного депутата України Тетяни Грищенко

 

Конституцією України, як Вищим законодавчим актом, визначено, що кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одно особово чи коллективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність.

Здійснення цього права може бути обмежене законом лише в інтересах охорони громадського порядку, здоров'я і моральності населення або захисту прав і свобод інших людей.

Статтею 5 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» передбачено, що в Україні здійснення державної політики щодо релігії і церкви належить виключно до відання України.

Православна церква московського патріархату в Україні упродовж  свого існування на теренах нашої держави виступала знаряддям пропаганди «русского мира», досі залишається провідною інформаційною силою у війні, яку веде російська федерація проти України. Для прикриття антидержавної діяльності структури російської православної церкви на теренах України УПЦ МП присвоїла собі назву «Українська православна церква». Внаслідок цієї умисної маніпуляції мільйони українців зазнають великої омани, оскільки переконані, що ходять до української церкви, а насправді перебувають в молитовній та євхаристійній єдності з московським патріархатом, глава якого Кирил благословив війну росії проти України. Прийняття рішення не поминати за Божественною літургією патріарха Кирила, не даєгарантії, що структура даної псевдо-церкви її очільника та багато «священнослужителів» не є  колабораціоністами та зрадниками. Предстоятель УПЦ (МП) Митрополит Онуфрій досі не зробив заяв та дій щодо виходу з підюрисдикції московського патріархату, що за церковними канонами робить усіх членів цієї структури опосередкованими учасниками цієї організації. Гинуть наші діти, тому майбутнє з росією та РПЦ – неможливе. Не підлягає поясненню, а тим більше виправданню, те, що центр і осередок Української православної церкви (московського патріархату) знаходиться в Москві і є складовою частиною, за статутом самої РПЦ, загальної структури російської Православної Церкви.

Сьогодні об’єднуються люди, церкви різних конфесій, партії, різні організації для того, щоб працювати на благо Перемоги України. Тому і священнослужителі, ті, хто є прикладом для людей, проповідують любов один до одного, мають показати приклад іншим і об’єднатись в єдине ціле для спільної мети. У нас є визнана Православна Церква України, яка служить своєму народу і двері її відкриті для усіх бажаючих та є єдиною канонічною правонаступницею Київської митрополії серед православних церков України. Православна Церква України керується Святим Письмом та Священним Переданням, канонами Православної церкви. Патріаршим та Синодальним Томосом, зберігає внутрішню єдність та закликає духовенство і вірних усі питання, які виникають, обговорювати та вирішувати в дусі заповіданої Господом нашим Ісусом Христом братньої любові, уникаючи розпалення ворожнечі, протистоянь та розділення.

         На території Радомишльської міської територіальної громади, як і по всій Україні,  розпочато процес переходу православних парафій до Православної Церкви України, проте він відбувається повільно. Повільність переходу зумовлена тим, що священнослужителі московського патріархату всіляко стримують перехід, пояснюючи, що створення єдиної Православної Церкви не на часі. Однією із причин уповільнення процесу приєднання православних парафій до Православної Церкви України є відсутність рішення на законодавчому рівні щодо підтримки створення власної незалежної Української Церкви та заборони релігійної діяльності, керованої з центру ворога – російської федерації.

Зважаючи на вище викладене, з метою забезпечення основ національної безпеки та утвердження Української державності, ми, депутати Радомишльської міської ради, звертаємось до Верховної Ради України розглянути та винести рішення про заборону діяльності Української Православної Церкви, яка знаходиться у підпорядкуванні Російської православної церкви та пов’язана з нею, на території Держави Україна.

 

Звернення  прийнято на позачерговій двадцятій  сесії міської ради

VIIІ скликання  07 липня 2022 року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних