Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

До уваги користувачів соцмережі Фейсбук!

Дата: 10.04.2022 11:40
Кількість переглядів: 846

Вчора, 09.04.2022 року, соціальною мережею Фейсбук були поширені розпорядчі документи Радомишльської міської ради та списки громадян нашої громади, які залучались до охорони порядку.

         Розповсюджуючи дану інформацію, поширювачі відверто зманіпулювали, вдались до провокації, об’єднавши розпорядчі документи та списки, які один одного не стосуються.

         Поширені списки були складені у перші дні війни, коли почав роботу  оперативний штаб оборони Радомишльської громади, для забезпечення діяльності територіальної громади з виконання функцій, інформація про які не розповсюджується у відкритому доступі. Також ці списки не мають ніякого стосунку до створеного добровільного формування відповідно рішення сесії Радомишльської міської ради від 07.03.2022 року.

         Відповідно до діючого законодавства підставою зарахування до добровольчого формування є укладений контракт громадянина з командиром підрозділу без включення до будь-яких списків.

Поняття добровольчого формування не передбачає будь-яких пільг, соціальних гарантій та виплат.

         Створення добровольчого формування здійснюється відповідно до Порядку, визначеного Постановою Кабінету міністрів України №1449 від 29.12.2021 року. Також цим Порядком передбачені вимоги до осіб, які вступають до такого формування.

Діяльність такого формування підпадає під дію Закону України «Про основи національного спротиву».

         Тому, особи, які надали у вільний доступ таку інформацію  та особи,  які її поширили, порушили законодавство України та підпадають під кримінальну відповідальність. Їх дії прирівнюються до державної зради.

         Радомишльською міською радою було направлено відповідні звернення до Служби Безпеки України для проведення розслідування та притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

        

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.