Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

Дата: 08.04.2022 12:11
Кількість переглядів: 539

 Фото без описуЗ урахуванням ймовірності виникнення  надзвичайних ситуацій на території Радомишльської міської ради, сільських та  селищних рад  Житомирського (Радомишльського) району через диверсії на підприємствах  критичної інфраструктури, в т.ч. об’єктах централізованого  водопостачання, їх руйнування  в ході  військової  агресії Російської Федерації та з  метою забезпечення   санітарного та епідемічного благополуччя населення, зокрема щодо запобігання виникнення інфекційних захворювань, пов’язаних з водним шляхом передачі та у відповідності до пункту 5.4 Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання  людиною»  ДСанПіН 2.2.4-171-10: власники бюветів, колодязів чи каптажів джерел зобов’язані щорічно проводити планове обстеження цих споруд, їх поточний ремонт, чищення та дезінфекцію. Після кожного ремонту або чищення слід проводити дезінфекцію споруд та знезараження  питної  води. У  разі погіршення епідемічної ситуації в населеному пункті та небезпечної якості питної  води за показниками епідемічної безпеки воду у  бюветах, колодязях чи каптажах джерел слід  додатково знезаражувати згідно з вимогами пункту 5.6 ДСанПіН 2.2.4-171-10.  Зазначені заходи дозволять забезпечити населення якісною та безпечною водою нецентралізованих джерел.

Разом з  цим, нецентралізовані джерела водопостачання, у  критичних ситуаціях (руйнування, диверсія на підприємствах  централізованого водопостачання  тощо) можуть виступати як альтернативні  джерела водопостачання  для забезпечення мінімальних питних потреб населення.

З огляду на зазначене, прохання до власників бюветів, колодязів чи каптажів джерел забезпечити проведення  вищезазначених  заходів, передбачених ДСанПіН 2.2.4-171-10 Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання  людиною».       Начальник  відділу державного нагляду     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних