Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Інформація про проєкт “Проектний менеджмент у Громаді”

Дата: 23.02.2022 15:49
Кількість переглядів: 351

Фото без опису

Мінветеранів є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері соціального захисту ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалих учасників Революції Гідності (далі - ветерани), членів сімей ветеранів та осіб, на яких поширюється чинність Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” (далі - члени сімей ветеранів).

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 20.03.2019 року №167-р утворено структурні підрозділи апарату Міністерства, зокрема Відділ у Житомирській області.

Відділ у Житомирський області є територіальним органом та самостійним структурним підрозділом у складі апарату Міністерства у справах ветеранів України основними завданнями якого є реалізація повноважень на території області у сфері соціального захисту ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалих учасників Революції Гідності, членів сімей ветеранів та осіб, на яких поширюються чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»зокрема забезпечення психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, зайнятості, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, а також технічними та іншими засобами реабілітації, санаторно-курортним лікуванням, житлом; надання освітніх послуг, довічних державних стипендій, щорічної виплати до 5 травня разової грошової допомоги (крім організації виплати такої допомоги); надання, позбавлення статусу та видачі посвідчень ветеранам; збереження психічного здоров’я ветеранів та членів їх сімей; вшанування пам’яті ветеранів; сприяння популяризації та забезпечення формування позитивного образу ветерана; забезпечення прав та інтересів ветеранів та членів їх сімей”.

Статтею 3 Конституції України встановлено, що утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави. З метою створення умов для повного здійснення ветеранами війни права на працю, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці держава реалізовує освітні програми навчання, підготовки і перепідготовки кадрів відповідно до суспільних потреб.

Мінветеранів здійснюються планові заходи щодо удосконалення системи та якості професійної адаптації отримувачів послуг. З цією метою  Мінветеранів укладаються відповідні угоди про співпрацю та взаємодію із провідними закладами професійної, фахової передвищої та вищої освіти. На замовлення Мінветеранів розробляються та реалізуються пілотні навчально-практичні проекти, спрямовані на підвищення якості професійного навчання отримувачів послуг, їх персонального супроводу (зайнятості) та консультування.

Відповідальним координатором реалізації таких проектів на регіональномурівні є представники територіальних органів Мінветеранів. Фінансування цих

пілотних навчально-практичних проектів здійснюється в межах коштів бюджетної програми.  

Тому, у разі формування навчальних груп за такими пілотними проектами

виключно з числа отримувачів послуг, укладення таких договорів на професійну адаптацію має пріоритетний характер та реалізується позачергово.

До таких сертифікованих інформаційних програм Мінветеранів віднесено «Проектний менеджмент у Громаді» для перепідготовки учасників АТО/ООС,  членів сімей загиблих (померлих) відповідних осіб.

 

Контактна особа: Калинчук Людмила (093) 5431133

 

Додаток: Інформаційна довідка сертифікованої освітньої програми «Проектний менеджмент у Громаді» для перепідготовки учасників АТО/ООС та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб. Галузь знань 07 «Управління та адміністрування». Спеціальність 073 «Менеджмент».

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних