Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

«WOW громади» - Шведсько-український проєкт запрошує громади до співпраці

Дата: 18.02.2022 16:04
Кількість переглядів: 881

В Україні стартувала нова міжнародна ініціатива з підтримки розвитку місцевих громад під назвою «WOW громади» (Work on wonders – працюй над дивами!). 10 українських громад отримають експертну допомогу в розробці стратегій розвитку, понад 200 зможуть взяти участь у резиденціях ідей – інтенсивних практичних тренінгах, а Український католицький університет (УКУ) розробить сертифіковану навчальну програму для представників органів місцевого самоврядування. Ініціативу підтримує уряд Швеції у рамках шведсько-українського проєкту «Підтримка децентралізації в Україні.

На першому етапі українські громади можуть взяти участь у конкурсі на розробку ефективних стратегій розвитку. Подаватись на конкурс можуть як ті громади, які вперше розробляють стратегічні документи, так і ті, що потребують їх оновлення або ж розробки галузевих стратегій. Обрані громади отримають підтримку українських та швецьких експертів із стратегічного розвитку за інтегрованим підходом. Він поєднує досвід Львова і модель стратегування SymbioCity Шведської асоціації місцевих влад та регіонів SALAR.

До конкурсу запрошують громади до 100 тисяч мешканців.

Термін подачі заявок – до 4 березня 2022 року.

Більш детальну інформацію та посилання на заявку можна отримати на сайті організаторів – https://wow-hromady.in.ua/stratehii/

Спочатку конкурсна комісія обере 15 громад, які увійдуть у шорт-лист. Їх запросять до Львова на Форум місцевого самоврядування 31 березня - 1 квітня 2022 року. На фінальному етапі визначать 10 переможців, які зможуть якнайкраще показати свою мотивацію і спроможність не лише написати власну стратегію, але й реалізувати її на практиці. Восени обрані громади отримають нагоду представити свої стратегії і конкретні проєкти на інвестиційному форумі, в якому візьмуть участь міжнародні фінансові інституції та донори. 


 «WOW громади» впроваджується Інститутом міста (Львів) та Українським католицьким університетом за підтримки уряду Швеції в рамках шведсько-українського проєкту «Підтримка децентралізації в Україні».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.