Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

ЗВІТ Радомишльського міського голови за 2021 рік

Дата: 15.02.2022 09:38
Кількість переглядів: 994

Фото без опису

Впродовж 2021 року робота Радомишльської міської ради та її виконавчих органів була спрямована на забезпечення збалансованого економічного та соціального розвитку Радомишльської міської територіальної громади, ефективного використання природних, трудових і фінансових ресурсів, виконання міського бюджету, сприяння інвестиційній діяльності на території громади, на забезпечення законності, правопорядку, додержання прав і свобод громадян, розвитку освіти, охорони здоров’я, культури, фізичної культури та спорту та соціального захисту мешканців громади.

 

Депутатський корпус Радомишльської міської ради здійснював свої повноваження, визначені чинним законодавством України, та працював над  прийняттям рішень, що забезпечували стале фінансування всіх галузей громади та їх подальший розвиток.

За 2021 рік проведено 13 сесій міської ради, прийнято 505 рішень. Депутати працювали у постійних комісіях міської ради, за 2021 рік:

проведено 17 засідань постійної комісії з питань бюджету, комунальної власності та транспорту;

13 засідань постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, інвестиційної діяльності, агропромислового комплексу, земельних відносин, природних ресурсів, охорони природного середовища та благоустрою;

10 засідань постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, освіти, культури та роботи з молоддю;

12 засідань постійної комісії з питань законності, правопорядку, прав громадян, регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування.

Виконавчим комітетом Радомишльської міської ради на 31 засіданні розглянуто та прийнято 341 рішення.

 

БЮДЖЕТ ГРОМАДИ

Статтею 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» визначено повноваження виконавчого комітету міської ради з питань бюджету, фінансів, управління комунальною власністю.

Загальний бюджет Радомишльської міської ради 2021 року склав 246,5 млн. грн. Власні доходи – 150,1 млн. грн., трансферти з державного та обласного  бюджетів склали  96,4 млн. грн.

На утримання галузі «Освіта» спрямовано 150,2 млн. грн., з яких  трансферти з державного бюджету склали 76,8 млн. грн. та власних доходів бюджету спрямовано 73,4 млн. грн. У структурі видатків ця галузь має найбільшу питому вагу та займає 60,2% всіх видатків міського бюджету.

На галузь «Охорона здоров’я» спрямовано 64,1 млн. грн., з яких трансферти з державного бюджету склали 49,4 млн.  грн., а також власних доходів громади було спрямовано  11,7 млн. грн.

  На фінансове забезпечення соціального захисту мешканців нашої громади з міського бюджету спрямовано 8,3 млн. грн.

  На галузь «Культура» власних видатків міського бюджету було спрямовано 11,2 млн. грн.

  На утримання  спортивної галузі було спрямовано  5,0 млн. грн.

 На потреби галузі житлово-комунального господарства та благоустрою населення, транспортну інфраструктуру було спрямовано 8,1 млн. грн.

 Впродовж 2021 року на видатки з міського бюджету додатково спрямовано 35,4 млн. грн. ( з них 26,2 млн. грн. – вільні залишки загального та спеціального фондів та 9,2 млн. грн. – кошти від перевиконання доходної частини бюджету). За співпраці міської ради та депутатів різних рівнів залучено додатково 10,6 млн. грн. коштів іншої субвенції, в тому числі за сприяння депутатів обласної ради – 2,3 млн. грн.

Цей фінансовий ресурс було додатково  спрямовано на забезпечення потреб галузі «Освіта» - 16,5 млн. грн., галузі «Охорона здоров’я» - 7,1 млн. грн., соціального захисту – 3,2 млн. грн., галузі «Культура» - 1,3 млн грн., галузі «Фізична культура і спорт» - 698,2 тис. грн., житлово-комунального господарства, благоустрою та екології – 5,0млн. грн., ремонт доріг – 5,8 млн. грн. тощо.

Системне планування і виконання міського бюджету надало змогу забезпечити у повному обсязі заробітну плату працівникам підпорядкованих установ та організацій та спрямувати кошти на забезпечення нагальних потреб громади.

 

 ІНВЕСТИЦІЇ

Залучення інвестицій, створення умов для розвитку підприємництва та підприємств, ефективне використання наявних ресурсів на території громади – одне з ключових питань роботи міської ради та її виконавчих органів.

З метою залучення інвестицій Радомишльська міська рада за підтримки Посольства США в Україні реалізувала проєкт «Інвестуй в Радомишльську громаду». Базуючись на американському досвіді, було розроблено інвестиційний паспорт Радомишльської громади на українській та англійській мовах,  сформовано 36 інвестиційних пропозицій (вільних земельних ділянок, виробничих площ, інвестиційних проєктів), які надіслані потенційним інвесторам для подальшого розгляду та можливої співпраці. Створено та введено в дію веб-портал «Геоінформаційна система Радомишльської громади». Загальна вартість залучених для цих потреб коштів склала 150 тис. грн.

У кінці 2020 року громада виграла великий інвестиційний проєкт за участі Європейського Союзу та міжнародної фінансової  корпорації NEFCO вартістю 360 тис. євро (близько 12 млн. грн). Проєкт передбачає впровадження енергоефективних заходів шляхом реконструкції існуючої системи вуличного освітлення згідно з Європейськими стандартами. Впродовж минулого року було підписано всі грантові угоди, проведено тендерні процедури.

У заходах реалізації проєкту буде встановлено 953 нові світлодіодні світильники на 30 вулицях міста Радомишль. Ці роботи заплановано провести у 2022 році.

У 2021 році за кошти державного бюджету відповідно до державної програми «Інтернет-субвенція» проведено мережу Інтернет (оптоволокно) до 8 сіл громади: с. Мірча, с. Меделівка, с. Меньківка, с. Став-Слобода, с. Чудин, с. Березці, с. Кримок, с. Білка. Загальна вартість бюджету склала 1 млн. 160 тис. грн.

На території громади  реалізовано грантовий проєкт за підтримки Українського культурного фонду «VeloRegia: королівським шляхом на велосипеді». Розроблено перший офіційний туристичний маршрут протяжністю 20 км, який охоплює 14 унікальних історико-культурних об’єктів Радомишльської громади. У рамках реалізації проєкту: встановлено 76 туристичних інформаційних дошок; встановлено 15 навігаційних стовпів з 42 вказівниками на українській та англійських мовах; встановлено стенд-карту туристичного маршруту; облаштовано баки для роздільного збору сміття на 14 об'єктах маршруту; встановлено 6 велопарковок поряд з основними туристичними локаціями; розроблено електронну туристичну мапу громади на трьох мовах.  Бюджет проєкту склав 703 тис грн.

БУДІВНИЦТВО

На виконання ст.31 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Радомишльською міською радою та її виконавчими органами проводиться робота з будівництва, реконструкції і ремонту об’єктів комунального господарства, а також капітального та поточного ремонту вулиць, доріг населених пунктів.

Впродовж 2021 року спеціалістами міської ради виготовлено 24 земельних паспорти забудови земельних ділянок,  4 паспорти прив’язки розміщення тимчасових споруд. Розроблено 6 містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок. Розроблено та затверджено 32 містобудівні документації місцевого рівня.

Управлінням архітектури, будівництва, житлово-комунального господарства а земельних відносин, як балансоутримувачем комунального майна, заключено 2 договори оренди, підготовлено 2 об’єкти для здачі в оренду за результатами електронного аукціону. Виготовлено 4 технічні документації на об’єкти комунальної власності, які підлягають приватизації. Сформовано реєстр комунального майна, яке було передано виконавчим комітетом міської ради на баланс управління, для подальшого визначення об’єктів, які підлягають приватизації чи здачі в оренду.

Організовано продаж на електронному аукціоні 1 об’єкта комунальної власності з надходженням до бюджету коштів на суму 380 тис.грн.

За кошти державного бюджету у Раковицькому старостинському окрузі було проведено реконструкцію дороги с. Раковичі. Вартість робіт склала 68 млн. грн.

У 2021 році завершено будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини у с. Борщів, розпочате у 2019 році за державною програмою. Вартість будівництва склала 9,9 млн. грн., з яких 990 тис. грн. (10%) – співфінансування з місцевого бюджету. У експлуатацію Амбулаторію введено у січні 2022 року.

У 2022 році розпочато реконструкцію приміщення Центру надання адміністративних послуг Радомишльської міської ради. Під час реалізації проєкту приміщення будуть адаптовані для роботи працівників ЦНАПу у сучасних умовах та стануть зручними для його відвідувачів. Кошти на реконструкцію надійшли з державного бюджету за сприяння Народного депутата України Тетяни Грищенко. Загальна вартість робіт складає 2,2 млн. грн.

 

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОЖНЯ ІНФРАСТРУКТУРА

Пасажирські перевезення здійснює 1 автотранспортне підприємство з власною автотранспортною базою – ПрАТ «Радомишльське АТП-11848» та 4 приватні перевізники. Рівень охоплення громади автобусним сполученням складає 92 %.

Транспортна мережа, яка проходить в територіальних межах ТГ складається з 21 маршруту, з них міських – 3, приміських – 15, обласний – 1, міжобласний – 2. Міські та приміські маршрути громади обслуговують 24 транспортних засобів суб’єктів господарювання.

Мережа доріг загального користування місцевого значення на території громади складає 275,4 км, з яких:

Розподіл автомобільних доріг по типах покриття: 

асфальтобетонні – 181,0 км;

чорнощебеневе покриття, білощебеневе покриття, бруківка – 94,4 км.

 

Одним з головним напрямків роботи міської ради та її структурних підрозділів є приведення у належний стан доріг місцевого значення.

У 2021 році проведено капітальний ремонт вулиць Мала Житомирська, Лесі Українки, Пилипа Орлика, провулків Шкільний та Борщагівського на загальну суму 5,2 млн. грн.

За кошти обласного та міського бюджетів проведено ІІ чергу реконструкції частини Соборного Майдану на суму 1,2 млн. грн.

Поточний ямковий ремонт асфальтованого покриття  здійснено по вулицях міста Радомишль – Воїнів Інтернаціоналістів, Чорнобильська, Купальна, Незалежності, 40 років Перемоги, Міськради, Цегельна, Никодимівська, Велика Житомирська на суму 785 тис. грн. Таку ж роботу проведено і в Ставецькому, Лутівському, Осичківському, Верлоцькому старостинських округах сіл Ставки, Лутівка, Осички, Верлок. Вартість робіт склала 128 тис.  грн.

Забезпечено роботу і з приведення у належний стан білощебеневих доріг громади. Проведено роботи по грейдуванню доріг по місту Радомишль на вулицях Цегельна, Хаустовича, Русанівська, Івана Франка, Микульського та на  дорогах Заболотського, Лутівського, Котівського, Пилиповицького, Кримоцького, Меньківського, Мірчанського, Ставецького, Кичкирівского  старостинських округів. Загальна вартість робіт склала 227 тис. грн.

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Здійснення повноважень у сфері житлово-комунального господарства, водопостачання та водовідведення, благоустрою населених пунктів громади, створення місць відпочинку, утримання у належному стані громадських місць забезпечують на території Радомишльської міської територіальної громади міське комунальне підприємство «Водоканал» та комунальне підприємство «Благоустрій».

Основними завданнями МКП «Водоканал» є забезпечення безперебійного постачання населення водою, своєчасного водовідведення та очищення зворотних вод.

У 2021 році розпочато прокладання нової магістральної лінії по мікрорайону «Рудня» по вул. Шкідченка. Укладено 1850 метрів ПЕТ труби ДУ 110 мм та поєднано з центром міста. Загальна вартість робіт склала 1,6 млн. грн. Проведені роботи по заміні насосу та труби на свердловині № 1, ремонтні роботи з електропостачання на свердловині № 6,   проведено гідроочистку КНС «Рудня». Упродовж року відремонтовані стічна та промивна системи на фільтрах станції 2 підйому по вул. Герцена зі встановленням трьох засувок ДУ 150, перехід на ПЕТ труби.  Вказаний захід дав можливість зекономити до 20 % витоку піднятої води зі свердловин, оскільки через зношеність труб та окремих блонд було виявлено скриті пошкодження. З бюджету підприємства витрачено на вказані заходи 165 тис. грн

Проведено  роботи з приведення у робочий стан  очисних споруд. У 2021 році придбано та внесено 3 тони негашеного вапна та запущено 150 кг водоростей хлорели та сценедесмуса по вул. Микгород та по вул. І.Франка. 

В 2021 році введено в експлуатацію гідродинамічну машину вартістю 45 тис. грн. для очищення каналізаційних труб з метою усунення аварійних ситуацій, яка  придбана за власні обігові кошти.

 На умовах співфінансування за кошти підприємства та кошти з міського бюджету було придбано екскаватор Борекс вартістю 499 тис.грн. З міського бюджету на вказані цілі було спрямовано 340 тис.грн.

 Комунальне підприємство «Благоустрій» здійснює заходи з благоустрою населених пунктів громади.

Впродовж  2021 року працівниками КП «Благоустрій» було проведено роботи з встановлення, відновлення та ремонту вуличного освітлення. За минулий рік вiдновлено та проведено 12,5 км лiнiй вуличного освітлення  по місту та селах громади.

Підключено до систем освітлення вул. Маяковського, Мацапури, Грушевої, Заводської, Гавро, Панфілова, по провул. Перебійний  та Соборний Майдан у м. Радомишль. Введено в експлуатацію 7 нових ліній у с. Чудин, Мала Рача, Велика Рача Великорацького старостинського округу, частину вул. Франка, а також вулиці та провулки  Корольова, Шовкопляса, Лутовецьку, Петра Чуйка, архітектора Добровольського, Північний, вулицю Сингаївського з прилеглими провулками у м. Радомишль.

Проведено реконструкцію ліній вуличного освітлення по вул. Велика Житомирська, Плетенецька, Лесі Українки. Загальна вартість всіх робіт склала 591 тис. грн. 

Працівниками підприємства здійснено заходи з обслуговування доріг по вулицях Русанівська, Старокиївська, Горького, Шевченка, Міськради, Сингаївського у  міста Радомишль на суму 137 тис.грн.

З  благоустрою території Радомишльської громади КП «Благоустрій» проведено комплекс робіт з прибирання території загальною вартістю  4,7 млн. грн. 

По території громади  проведено роботи зі зрізки аварійних дерев. Сума видатків на проведення робіт склала 246 тис. Грн.  

Здійснено благоустрій кладовищ в місті Радомишль, с.Кичкирі, с.Меделівка, с.Мала Рача, с.Велика Рача, с.Кочерів, с.Нова Юрівка на суму 316 тис. грн. 

Придбано та встановлено дитячий майданчик по вулиці Пилипа Орлика на суму 81 тис. грн. 

Придбано та встановлено дорожні знаки та оглядові дзеркала по вулицях міста  на суму 68 тис. грн. 

 

 

ЗЕМЕЛЬНІ ВІДНОСИНИ

Ефективне використання земельних ресурсів громади – один з головних напрямків роботи міської ради та джерело надходжень до міського бюджету.

У 2021 році спеціалістами міської ради було зареєстровано право власності на 124 земельні ділянки, які були передані із державної власності у власність громади. Затверджено технічну документацію із землеустрою щодо поділу двадцяти земельних ділянок,  які були передані з державної власності у комунальну власність  на 359 земельних ділянок сільськогосподарського призначення. 

За 2021 рік  укладено 64 нових договори оренди земельних ділянок та додаткових угод до діючих договорів оренди на площу 625,46 га з  річною сумою  орендної плати 1,8 млн грн.

Діючих в 2021 році 290 договорів оренди земельних ділянок на площу 4908,53 га з річною орендною платою 10,7 млн грн. включно з земельними ділянками, право оренди яких продано на земельних торгах.  

Проведено підготовчу роботу для проведення земельних торгів з продажу права оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення комунальної власності. Це 12 ділянок, загальною площею 164,3794 га з річною орендною платою 994 тис. грн. при плановій орендній платі за ці ж ділянки в сумі 116 тис.  грн., що у вісім з половиною разів перевищує планову орендну плату.

На земельних торгах продано одну земельну ділянку несільськогосподарського призначення у власність площею 0,5913 га на суму 326 тис. грн. Також продано дві земельні ділянки несільськогосподарського призначення під об’єктами нерухомого майна приватної власності загальною площею 0,035 га на суму 31,5 тис. грн.

Завдяки постійній співпраці з сільгоспвиробниками додатково залучено коштів на облаштування об’єктів благоустрою на території Радомишльської міської ради загальною сумою 499 тис. грн.

ОСВІТА

Станом на 31.12.2021 року мережа закладів освіти громади забезпечує здобуття дошкільної, повної загальної середньої освіти та позашкільної освіти і складає:

9 закладів І-ІІІ ступенів, 2 заклади І-ІІ ступенів, 3 заклади І ступеня,  2 філії опорного закладу Радомишльська гімназія; у 3 закладах функціонують дошкільні підрозділи.

11 закладів дошкільної освіти, 1 Центр позашкільної освіти, Радомишльська мистецька школа та Радомишльська дитячо-юнацька спортивна школа.

У 2021 році з метою приведення до нормативних показників наповнюваності класів до визначених Міністерством фінансів та Міністерством освіти і науки України, з метою ефективного використання освітньої субвенції та коштів міського бюджету було прийнято рішення про оптимізацію ряду закладів освіти громади. Проведена робота дала можливість також зреагувати на різке підвищення цін на енергоносії у 2021 році та завершити бюджетний рік без заборгованості по заробітній платі персоналу закладів освіти та по спожитих енергоносіях.

Впродовж 2021 року з метою створення належних умов для вихованців, учнів закладів освіти громади та для працівників закладів було проведено:

облаштування та благоустрій прилеглих територій Радомишльського ліцею №1, Радомишльської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3, Радомишльського закладу дошкільної освіти № 5. Загальна вартість робіт склала 262 тис. грн.;

капітальний ремонт даху Радомишльського НВК І-ІІІ ступенів № 4 ім. Самоплавського на суму 150 тис. грн.;

ремонт та закупівлю котлів твердопаливних у Радомишльському ЗДО № 2, Радомишльському ЗДО № 7, Радомишльському ЗДО № 6, Великорацькому ЗДО, та відділі освіти, молоді та спорту Радомишльської міської ради. Загальна сума спрямованих коштів склала 250 тис. грн.;

за кошти державної субвенції при співфінансуванні з міського бюджету  було проведено капітальний ремонт спортивної зали Радомишльської гімназії  на суму 1,8 млн. грн., облаштовано спортивний майданчик на території школи на суму 409 тис. грн.;

проведено поточний ремонт системи опалення Краснобірської ЗОШ І-ІІІ ступенів на суму 149 тис. грн.;

за кошти державного бюджету  у Кочерівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів було встановлено мультифункціональний спортивний майданчик 2,6 млн. грн.;

придбано комп’ютерний клас для Чайківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на суму 144 тис. грн.

проведено капітальний ремонт приміщення Радомишльського ЗДО № 1 на суму 650 тис. грн.;

у Радомишльському ЗДО № 6 за кошти державного бюджету було проведено капітальний ремонт приміщення закладу на суму 1,6 млн. грн, з яких 340 тис. грн – кошти міського бюджету;

для Радомишльської гімназії придбано новий шкільний автобус вартістю 1,8 млн. грн., 650 тис. грн з яких кошти міського бюджету;

спільно за кошти державного та міського бюджету було придбано комп’ютерне обладнання для міських закладів освіти на суму 1,1 млн. грн.;

Загалом на потреби закладів освіти додатково з міського бюджету було спрямовано 5,6 млн. грн.

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Медичне обслуговування населення громади забезпечують КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Радомишльської міської ради, КНП Радомишльська лікарня та КНП Радомишльська стоматологічна поліклініка.

До складу Центру первинної медико-санітарної допомоги Радомишльської міської ради входять 7 амбулаторій загальної практики сімейної медицини.  Шляхом оптимізації ФАПів та ФП у селах громади створені та функціонують 16 пунктів тимчасового базування.

Станом на 31.12.2021р. з лікарями підприємства заключено 23700 декларацій.

У громаді діє урядова програма «Доступні ліки», якою скористалось  5765 мешканців громади.

Для забезпечення пільговими медикаментами хворих міською радою спрямовані кошти з міського бюджету у сумі 754 тис. грн. Для забезпечення лікарськими препаратами мешканців з рідкісними захворюваннями у громаді діє програма «Фенілкетонурія», фінансування якої у 2021 році склало 170 тис. грн.

З міського бюджету здійснюється фінансування підприємства у частині оплати комунальних послуг та енергоносіїв. У 2021 році профінансовано на ці цілі 1,9 млн. грн.

На виконання вимог Національної служби здоров’я України та з метою облаштування доступності приміщень закладів охорони здоров’я первинної ланки з міського бюджету було виділено коштів у сумі 2,5 млн грн для облаштування пандусів, поручнів, підйомників для маломобільних мешканців громади.

Загалом з міського бюджету на потреби КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Радомишльської міської ради було спрямовано коштів у сумі 6,1 млн грн.

КНП «Радомишльська лікарня» надає жителям громади спеціалізовану медичну допомогу.

Відповідно до Пакету медичних гарантій Радомишльською лікарнею укладено договір з Національною службою здоров’я України на надання окремих видів медичної допомоги. Відповідно до укладених договорів підприємство отримало від НСЗУ коштів у сумі 34,7 млн. грн.

З міського бюджету на утримання підприємства спрямовано коштів у сумі 6,2 млн. грн., з них:

На оплату енергоносіїв та комунальних послуг – 4,9 млн. грн.

На проведення поточних ремонтів відділень лікарні – 700 тис. грн.

На придбання медикаментів – 823 тис. грн.;

На облаштування доступності до приймального відділення лікарні – 660 тис. грн.

На пільгові медикаменти – 37 тис. грн.

КНП «Радомишльська соматологічна поліклініка» надає населенню громади спеціалізовану стоматологічну допомогу. У 2021 році з міського бюджету на утримання підприємства було спрямовано 2,4 млн. грн., з них 2,1 млн. грн. на утримання підприємства, 255 тис. грн. – на проведення зубопротезування пільговим категоріям населення.

КУЛЬТУРА

У Радомишльській міській територіальній громаді створена та функціонує мережа закладів культури: КЗ «Радомишльський міський Будинок культури»,  КЗ «Радомишльський народний краєзнавчий музей», КЗ «Радомишльська мистецька школа», КЗ «Публічна бібліотека-медіатека» та її філія, 19 сільських бібліотек, 25 сільських Будинків культури та клубів.

Впродовж 2021 року  з метою покращання матеріально-технічної бази вказаних закладів відділом культури та туризму Радомишльської міської ради:

 проведено ремонт приміщення другого корпусу МБК на суму 260 000 грн. (190 тис. грн. – поліпшення фасадної штукатурки, фарбування, 45 тис. грн. – поточний ремонт фундаменту, 25 тис. грн. – внутрішній поточний ремонт приміщення);

встановлено вікна в Будинку культури с. Кичкирі на суму 40 тис. грн.;

замінено вікна в клубі с. Верлок на суму 20 тис. грн., які були виділені з обласного бюджету.

встановлено двері в Будинку с. Забілоччя на суму 35 000 грн.

проведено закупівлю вікон у міську вежу в сумі 49 900 грн.,  які були виділені з обласного бюджету;

       встановлено вікна в с. Борщів на суму 39 тис. грн.

       придбано та встановлено дитячий майданчик в  с. Глухів-І 40 тис.  грн.

       придбано кондиціонери в КЗ «Радомишльська мистецька школа» на суму 35 тис. грн.

       закуплено безкаркасні меблі на суму 38,5 тис. грн. які були виділені з обласного бюджету.

      закуплено  фанкойли в приміщення кінотеатру  на суму 32 тис. грн.

У 2021 році було відкрито Центр дозвілля молоді міського Будинку культури.  Щотижня  для молоді відбуваються розважальні вечори. Також при Центрі дозвілля діє студія розвитку талантів за двома напрямами: театральним та фото-відеоблогерства.

У минулому році 9 колективів під час атестації підтвердили звання народного та 2 колективи отримали звання народного вперше.

У серпні та вересні 2021 року на території громади відбулись обласні фестивалі «Радомлин» та «Червона калина».

СПОРТ

Створення сучасної спортивної інфраструктури – один з напрямів роботи міської рали та її виконавчих органів.

У 2021 році на спортивному майданчику спорткомплексу «Динамо»  було облаштовано глядацькі трибуни, зони для запасних гравців, огорожу та замінено освітлення на суму 86 тис. грн.

На стадіоні «Авангард» на майданчику з міні-футболу було замінено штучну траву та проведено його облаштування на суму 360 тис. грн.

У Радомишльській дитячо-юнацькій спортивній школі у відділеннях з видів спорту займається 335 вихованців.

4 вихованці відділення велоспорту здобули перемоги на чемпіонатах України. Махонько Вероніка отримала звання майстра спорту України та стала чемпіонкою України.

Команда рукопашного бою Радомишльської ДЮСШ стала володарем Кубка Києва з кікбоксингу ВАКО-2021.

Збірна юнаків Радомишльської ДЮСШ стала бронзовим призером чемпіонату України у командному заліку.

ФК «Полісся» с. Ставки стала чемпіоном області з футболу серед команд вищої ліги.

У 2021 році було проведено Кубок Радомишльського міського голови з футболу.

 

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ

У 2021 році у зв’язку із завершенням реформи децентралізації до громад відійшли питання надання базових соціальних послуг мешканцям громади та організація системи соціального захисту на місцевому рівні.

З цією метою міською радою були прийняті рішення про комплектацію відділу охорони здоров’я та соціального захисту населення, створення служби у справах дітей  міської ради, введення до Центру надання адміністративних послуг 2 посади адміністраторів для надання населенню громади адміністративних послуг соціального характеру.

Відділ охорони здоров’я та соціального захисту населення працює над реалізацією соціальних програм на території громади.

У 2021 році відділом з метою соціального захисту інвалідів, ветеранів війни  та праці, пенсіонерів та незахищених верств населення проведено розрахунків та поведено оплату пільг на суму 5,5 тис. грн.;  оплату послуг зв’язку для окремих категорій громадян за запитами АТ «Укртелеком»  на суму 66,4 тис. грн.

З метою забезпечення проїзду автомобільним транспортом пільгових категорій населення проведено розрахунки з перевізниками на суму 470 тис. грн.

По забезпеченню пільгового медичного обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» прийнято розрахунки та проведено оплату на суму 92 тис. грн.

Відповідно до програми надання пільг населенню на оплату житлово-комунальних послуг для незрячих осіб проведено оплати на суму 32,7 тис. грн.

За програмою по догляду за мешканцями громади, які потребують сторонньої допомоги, проведено оплату послуг на суму 273,5 тис. грн.

З метою підтримки громадян, які опинились в складних життєвих обставинах у громаді діє Програма з надання одноразової грошової допомоги. На виконання вказаної Програми з міського бюджету постійно спрямовуються кошти відповідно до звернень громадян вказаної категорії. У 2021 році на ці цілі спрямовано коштів у сумі 549 тис. грн.

Відділом охорони здоров’я та соціального захисту населення заключений договір на відшкодування коштів аптечним закладам, які надають ліки хворим на цукровий та нецукровий діабет. У 2021 році на відшкодування було перераховано 935 тис. грн.

 

Територіальний центр соціального обслуговування населення було перейменовано у КУ «Центр надання соціальних послуг» та відкрито соціальне відділення для роботи з категоріями населення, які опинились в складних життєвих обставинах.

 На обслуговуванні КУ «Центр надання соціальних послуг» перебуває 1635 підопічних літнього віку. Соціально-побутові послуги за місцем проживання отримують 410 пенсіонерів, із них 90 – на платній основі. За 10 місяців 2021 року соціальні працівники надали більш як 39 тисяч різних соціальних послуг.

В Центрі працює «Університет третього віку» метою якого є організація та проведення безкоштовного навчання та різних заходів для людей похилого віку. Активно діє при  відділенні надання соціальних послуг в умовах денного перебування «Університет 3 віку», який надає послуги по організації дозвілля і навчання 705 пенсіонерам Радомишльської громади.

 

На забезпечення діяльності Центру надання соціальних послуг у 2021 році  з міського бюджету було спрямовано коштів у сумі 5,9 млн. грн.

 

Служба у справах дітей Радомишльської міської ради працює над забезпеченням дотримання законодавства з охорони дитинства.      

З метою ефективного розгляду питань, які зачіпають права та інтереси дітей, рішенням виконавчого комітету Радомишльської міської ради Житомирської області створена та діє комісія з питань захисту прав дитини. 

Станом на 03.01.2022 року на первинному обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які залишилися без батьківського піклування служби у справах дітей перебуває 72 дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, дітей, які залишилися без батьківського піклування, з яких 27 дітей-сиріт, 41 дитина, позбавлена батьківського піклування та 4 дитини, які залишилися без піклування батьків. На обліку дітей, що перебувають у складних життєвих обставинах, перебуває 47 дітей, які виховується та проживають у  22 сім’ях.

У сімейні форми виховання влаштована 61 дитина, що складає 84,7 % від загальної кількості дітей.

 Протягом 2021 року 9 дітей набули правового статусу, з них 2 дітей-сиріт, 9 дітей, позбавлених батьківського піклування. Вищезазначені діти були влаштовані до: 8 сімей опікунів/піклувальників, 1 дитина влаштована до Житомирського обласного спеціалізованого будинку дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків. 4 дітей, взяті на первинний облік служби у справах дітей, як такі, що залишилися без батьківського піклування та були влаштовані до Житомирського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей Житомирської обласної ради. 

На території Радомишльської міської ради створені та функціонують 2 прийомні сім’ї та 2 дитячі будинки сімейного типу, в яких виховується 15 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб із числі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

На обліку дітей, які підлягають усиновленню перебуває 16 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Протягом 2021 року 1 дитина, яка перебувала на місцевому та регіональному обліку з усиновлення була усиновлена громадянами України.

 2 подружні пари стали на облік кандидатів в усиновлювачі, 1 з яких реалізувала своє право та усиновили дитину.

9 осіб стали на облік потенційних опікунів/піклувальників на виховання до яких було влаштовано 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

З метою захисту прав дітей на житло та майно службою у справах дітей Радомишльської міської ради спільно з органами місцевого самоврядування проводиться відповідна робота.

  З 68 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на обліку у службі у справах дітей Радомишльської міської ради: 67 дітей мають житло на праві власності та користування, 1 дитина не має житла.

Держава гарантує дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, матеріальне забезпечення у вигляді пенсій по втраті годувальника,  аліментів. 24 дитини, які перебувають на первинному обліку служби у справах дітей Радомишльської міської ради отримують пенсію по втраті годувальника, 5 дітей – отримують аліменти.

Згідно вимог діючого законодавства службою  у справах дітей Радомишльської міської ради забезпечується ведення банку даних дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Підключена та функціонує  в службі у справах дітей Єдина інформаційно-аналітична система «Діти», до якої працівниками служби своєчасно вносять інформація про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах.

У Єдиному електронному банку даних дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, станом на 03.01.2021 року перебуває 68 дітей, які мають встановлений правовий статус.

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 823 від 25.08.2005 року «Про затвердження Порядку надання одноразової допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку» протягом 2021 року 14 дітям виплачено одноразову допомогу з міського бюджету у сумі 25,3 тис. грн.

Центром надання адміністративних послуг надає адміністративні  послуг населенню громади.  З 165  послуг, які надаються через ЦНАП , 5 -послуги обласної державної адміністрації,  міської ради- 18, послуг соціального характеру -39.

В 2021 році через  ЦНАП почали надаватися послуги соціального характеру через програмний комплекс «Соціальна громада». За 2021 рік надано 2351 послуга соціального характеру.  Було видано посвідчень:

багатодітної сім’ ї -38,

 дитина з багатодітної сім’ї-11,

інваліда війни-2,

 ветерана правці- 2,

 інваліда загального захворювання-31,

 сім’ї померлого ветерана війни-3,

 вдова загиблого військовослужбовця-1.

 ЦНАП було підключено  до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва. Послуги дозвільного характеру, а саме подача декларації про готовність об’єкта до експлуатації, повідомлення про початок будівельних робіт стали доступними для мешканців нашої громади.  

Адміністраторами ЦНАПу надано послуг Держгеокадастру  всього за рік : 9472, з них 5251 в електронному вигляді.

Надано послуг з Державної реєстрації права власності на нерухоме майно, права довірчої власності як способу забезпечення виконання зобов’язання на нерухоме майно, об’єкт незавершеного будівництва та державна реєстрація речового права, похідного від права власності -1786 , видано 149 інформаційних довідок з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

 Незалежним Фондом «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу» сформований черговий рейтинг інституційної спроможності і сталого розвитку малих та середніх громад України з чисельністю населення до 150 тисяч. Рейтинг враховує 40 критеріальних показників та відображає інституційну привабливість та спроможність громад.

 

За результатами рейтингу та показниками діяльності у 2021 році Радомишльська міська територіальна громада  займає  6 місце серед 65 територіальних громад Житомирської області та 85 серед 1416 громад України.

 

Такий показник роботи – результат спільної діяльності міського голови, депутатського корпусу міської ради, виконавчого комітету, старост, структурних підрозділів міської ради, працівників підприємств, установ, організацій, кожного небайдужого мешканця громади.

 

 

 

 

                  

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних