Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ ТОРГІВ

Дата: 03.02.2022 10:17
Кількість переглядів: 494

ІНФОРМАЦІЯ 

                          Про результати земельних торгів                                     

В Україні інтенсивно розвивається ринок оренди землі. Разом з тим все більшого значення набуває проведення аукціонів з продажу прав оренди на земельні ділянки. Продавати право оренди на  земельні ділянки найефективніше через проведення  земельних торгів, адже це насамперед прозорість, чесність, запобігання корупційним проявам, відкрита конкурентність і максимальне поповнення бюджету. В цьому питанні  Радомишльська міська рада теж не пасе задніх.

         11 січня 2022 року відбулись чергові електронні земельні торги, організатором в яких виступала Радомишльська міська рада:

           1) Продано право оренди земельної ділянки терміном на 49 років площею17,7909 га, з кадастровим номером 1825082600:05:000:0040, яка розташована за адресою: Житомирська обл., Житомирський р-н, Радомишльська міська рада (Забілоцький старостинський округ).

Стартовий розмір річної орендної плати за користування земельною ділянкою становив 25519грн.74коп.(Двадцять п`ять тисяч п`ятсот дев`ятнадцять грн. 74 коп.). За результатами аукціону плата за користування земельною ділянкою становить 112000 грн. в рік або 35,1101 відсотка від нормативної грошової оцінки земельної ділянки та збільшилась майже у чотири з половиною рази.

 Переможцем земельних торгів стало ФЕРМЕРСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО "АГРОФІРМА "ІНТЕР-2006"

2) Продано право оренди земельної ділянки терміном на 49 років площею 19,9863га, з кадастровим номером 1825088800:02:000:0535, яка розташована за адресою: Житомирська обл., Житомирський р-н, Радомишльська міська рада (Чайківський старостинський округ).

Стартовий розмір річної орендної плати за користування земельною ділянкою становив 24669грн.78 коп.(Двадцять чотири тисячі шістсот шістдесят дев’ять  грн. 78 коп.). За результатами аукціону плата за користування земельною ділянкою становить 496000 грн. в рік або 160,8446 відсотка від нормативної грошової оцінки земельної ділянки та збільшилась більше чим у двадцять разів.

 Переможцем земельних торгів стало ПП «Чайківка».

Ці кошти орендарі сплачуватимуть щороку упродовж всього терміну дії договорів оренди на земельні ділянки, що має поповнювати місцевий бюджет Радомишльської міської ради цілих 49 років.

Варто відзначити, що проведення аукціонів є дуже привабливим з точки зору наповнення місцевого бюджету, продаж права оренди на земельні ділянки має свої переваги, а саме швидкі та значні надходження. В результаті належної організації та проведення земельних торгів міська рада може суттєво поповнити свій бюджет, прозоро і ефективно реалізувати земельні ділянки за їх реальну ринкову вартість.

Придбання землі в оренду на торгах зручно й для бізнесу. Купуючи ділянку на торгах, покупець звільняється в такий спосіб від необхідності витрачати дорогоцінний час на оформлення документації із землеустрою. Всі ці документи готує організатор аукціону (Радомишльська міська рада).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.