Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Звернення міського голови Володимира Тетерського з нагоди Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2022 08:00
Кількість переглядів: 367

Фото без опису

 

Шановні земляки!

27 січня – скорботна дата. У цей день Україна разом зі всією світовою спільнотою вшановує пам’ять жертв Голокосту ? однієї з найстрашніших та найжорстокіших сторінок історії людства ХХ сторіччя.

Трагедія єврейського народу в роки Другої світової війни ? це скорботний урок для всього людства, застереження про небезпеку расизму, ненависті й нетерпимості, який завжди нагадуватиме про страшні наслідки одержимої ідеології, яку сповідували прихильники фашизму. Через жахи гетто і нацистських таборів смерті пройшла безкінечна кількість чоловіків, жінок, дітей, і лише деяким з них вдалося вижити. Ті, хто лишилися в живих, самим своїм життям несуть нам найважливішу думку: про тріумф людського духу. Вони є живим підтвердженням того, що тиранія, навіть якщо вона виникає, ніколи не святкуватиме перемогу.

 

Символом Голокосту нашої територіальної громади стало урочище Лісова пісня, де у братській моголі покоїться близько 2 тисяч громадян єврейської національності, серед яких більше 500 дітей.

 

У День скорботи та пам’яті ми схиляємо голови перед тими, чиє життя забрали страшні події тих часів та згадуємо українців, які всіма способами намагалися їм допомогти, і нерідко платили за це своїм життям.

Приєднуємося до загальної печалі й прагнемо співчувати болю та втраті, ім’я якої Голокост. Її ніяк не заповнити. Вже не запобігти. Але в наших силах зробити все, щоб подібного більше ніколи не повторилося!

Миру усім нам, наснаги та сил.

З повагою

міський голова                                                    Володимир ТЕТЕРСЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних