Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

ДО УВАГИ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ!

Дата: 13.12.2021 10:27
Кількість переглядів: 418

Фото без опису

ГУ ДПС у Житомирській області звертає увагу платників податків, що своєчасна сплата податкових платежів до місцевого та державного бюджетів це запорука економічного та соціального розвитку окремої’ територіальної громади та держави в цілому.

Несвоєчасна сплата задекларованих грошових 1сйпв’язань призводить до виникнення податкового боргу, i як наслідок ненадходження коштів до бюджетів ycix рівнів, що в свою чергу гальмує фінансування різних соціальних програм.

Громадяни та фізичні особи - підприємці, які мають незначні суми боргу, а саме до 3060 гривень, можуть i не знати про наявність у них податкового боргу, адже згідно з вимогами cтaттi 59 Податкового кодексу України до зазначеної‘ категорії платників не вживаються заходи стягнення.

Податкова вимога надсилається тільки на суму боргу, яка перевищує 180 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (на сьогодні — це 3060 гривень). Саме з податкової“ вимоги плап1ник податків мас можливість дізнатися про факт виникнення грошового зобов’язання та права податкової застави, розмір податкового боргу, який забезпечується  податковою заставою, обов’язок погасити по0атковий борг i можливі наслідки його непогашення в установлений строк.

Фото без описуСаме тому, ГУ ДПС у Житомирській області закликає платників самостійно стежити за наявністю чи відсутністю боргу та своєчасно сплачувати визначені суми податкових зобов’язань, адже сплата податків це конституційний обов’язок кожного громадянина.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних