Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

«Запобігти. Врятувати. Допомогти» - під таким гаслом радомишльські рятувальники навчали дітей правилам безпеки життєдіяльності

Дата: 27.10.2021 09:35
Кількість переглядів: 402

26 жовтня радомишльські рятувальники проінформували учнів молодших, середніх і старших класів Ставицької ЗОШ І-ІІІ ст. про правила пожежної безпеки та продемонстрували технічне обладнання у рамках Всеукраїнської громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

Далі діти взяли активну участь у ліквідації умовної пожежі за допомогою вогнегасника, приміряли бойовий одяг та спорядження.

Проте завданням заходу стало ще й роз’яснення питань безпечної життєдіяльності дітей та дорослих вдома, оскільки більшість пожеж в районі виникає саме в приватному секторі. Дітки засвоїли знання про те, як потрібно виходити із задимленої кімнати, як правильно поводитися із електроприладами та як діяти при виявленні пожежі. Також було наголошено на  важливість дотримання основних правил безпечної поведінки у разі знаходження вибухонебезпечних або схожих на них підозрілих предметів, щоб не трапилося непоправне.

Під час цієї пізнавальної акції  дітям продемонстрували пожежно-рятувальне обладнання, що є на озброєнні у місцевих вогнеборців, розповіли про випадки пожеж на території району та про причини їх виникнення.

Акція стала для школярів цікавим наглядним уроком, на якому вони ознайомилися із діяльністю пожежно-рятувальної служби і  зрозуміли, якими важливим є правила безпеки життєдіяльності та заходи безпеки у повсякденному житті.

 Ця зустріч справила велике враження на школярів та вчителів, адже заходи у рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти!» – це дуже важлива та переконлива  форма  навчання,  коли на конкретних прикладах  не тільки пояснюються такі прості, але важливі правила безпечної поведінки, а й зав’язується цікаве спілкування і діти вчаться відповідально ставитися до свого життя і життя своїх рідних і близьких.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних