Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

МЕНТОРИ ПРОГРАМИ “КУЛЬТУРА.ТУРИЗМ.РЕГІОНИ” УКРАЇНСЬКОГО КУЛЬТУРНОГО ФОНДУ ВІДВІДАЛИ РАДОМИШЛЬСЬКУ ГРОМАДУ

Дата: 29.09.2021 12:37
Кількість переглядів: 781

Фото без опису

24 вересня 2021 року Радомишльську громаду відвідали ментори програми Культура.Туризм.Регіони Українського культурного фонду (УКФ) Олена Голишева та Віталіна Мартиновська. Під час засідання робочої групи було презентовано проєкт Радомишльської міської ради «VeloRegia: королівським шляхом на велосипеді».

 

«Приємно, що цього року наша громада має можливість реалізовувати грантовий проєкт  за фінансової підтримки Українського культурного фонду. Проєкт передбачає розробку першого туристичного веломаршруту Радомишльською громадою та орієнтований на розвиток місцевого туристичного потенціалу. Ми плануємо популяризувати Радомишль серед туристів. Хочеться зробити дійсно дієвий туристичний маршрут – з відповідним маркуванням та інфраструктурою, – який потім можна буде популяризувати і на рівні області. Туризм – це також інвестиція, тому будемо його розвивати! І це лише перший наш крок. Плануємо попрацювати над цим питанням у рамках інших наших майбутніх проєктів», - міський голова Володимир Тетерський.

 

Проєкт отримав фінансування від УКФ у розмірі 572 тис грн та є чи не єдиним переможним проєктом з Житомирської області. Ментори відзначили старання міста оживити територію для туристів, що вимагає терпіння, бо туризм, на жаль, так швидко не працює.

Під час засідання робочої групи було презентовано нову книгу про маловідомий туристичний потенціал Житомирщини «Невідома Житомирщина: зелений туризм від щирого серця» мережі організацій громадянського суспільства «Зелена Житомирщина». Друковане видання виходить втретє за підтримки ПМГ ПРООН-ГЕФ. Особливістю цього видання є те, що присвячене воно і Радомишльській громаді та вперше розповідає про туристичний потенціал сіл громади – Негребівка, Ставки, Краснобірка, Лутівка.

 

 Після засідання відбувся тур по локаціям, що входять до нового туристичного маршруту.

Висловлюємо щиру подяку УКФ та менторам програми за підтримку, професійний підхід та безцінні поради!

 

Більше про грантові програми УКФ за посиланням - https://ucf.in.ua/

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних