Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

70 РОКІВ НАРОДНОМУ КОЛЕКТИВУ "БЕРЕГИНЯ"

Дата: 27.09.2021 09:11
Кількість переглядів: 385

Фото без опису

Аматорський фолькльорно-етнографічний колетив "Берегиня" створений в 1951 році. З самого початку це була група учасників художньої самодіяльності, пізніше хор-ланка, через деякий час колектив виступав під назвою "Калина", " Українка", " Вербиченька", "Струмочок", а з 1991 року по даний час - "Берегиня". 

За високий рівень виконавської майстерності, значну роботу по відродженню українського фолькльору, народних свят, традицій колективу в 1987 році присвоєно почесне звання народний.

колектив нагороджений медалями лауреата ІІ Всесоюзного фестивалю народної творчості, лауреат ІІ Всесоюзного огляду самодіяльних колективів художньої творчості, переможець ІІ фольклорного радіо-конкурсу " Золоті ключі", де зайняли друге місце, приймали участь у обласній радіопередачі "З чистих джерел" участь у м. Житомирі на святі "Слов'янська коляда", запрошені на свято Масляної у мю Київ, приймали участь у огляді аматорських колективів " Новий день над Українгої", участь у зональних обласних оглядах-конкурсах фольклорних колективів у м. малин, робили відбірковий запис старовинних пісень для телепроєкту " Фольк music", запрошені на студію УТ-1 для запису на телебачення з піснею "Христофорівна".

Зараз колектив очолює Саборська Валентина Петрівна.

І ось веселим свято відзначили ювілей колективу разом з днем села Меделівка  - 70 років існування колективу "Берегиня" !

На святі виступив міський голова Володимир Тетерський  - привітав та вручив подарунки з приводу свята, висловив подяку від імені громади за великий внесок в розвиток культури нашої громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних