Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Чи придатна вода для купання в річках Радомишльської громади?

Дата: 18.08.2021 16:03
Кількість переглядів: 937

Фото без опису

Малинський міжрайонний відділ ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» повідомляє, що згідно результатів моніторингових лабораторних досліджень від 11.08.2021р. якість води в р. Мика в місці масового відпочинку населення в м. Радомишль відповідає гігієнічним вимогам до води культурно-побутового водокористування (додаток №11 «Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів», затверджених наказом МОЗ від 19.06.1996р. №173).

Якість води в річці Тетерів по санітарно-мікробіологічним показникам відповідає, а по санітарно-хімічним показникам не відповідає санітарно- гігієнічним вимогам (хімічна потреба в кисні становить 46,7 мг02/дм3 при нормативі не більше 30 мг02/дм3; біологічна потреба кисню - 12,2мг02/дм3 при нормативі не більше 30 мг02/дм3, воднево-кислотний показник( pH) 9,4 - не повинен виходить за межі 6,5 - 8,5).

Це свідчить про забруднення води р, Тетерів органічними речовинами у зв’язку з чим Малинський міжрайонний відділ ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» рекомендує не використовувати вказану водойму для купання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних