Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Відповідь від народного депутата України Тетяни Грищенко на лист Радомишльської міської ради щодо розгляду проєкту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості

Дата: 26.07.2021 12:33
Кількість переглядів: 752

Фото без описуНа адресу ряду депутатів Верховної Ради України, зокрема і Тетяни Грищенко, від Радомишльської міської ради був направлений лист щодо розгляду проєкту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» № 5600 від 02.06.2021.

         У цьому законопроекті, зокрема, закладено норму щодо позбавлення бюджетів територіальних громад 5-відсоткового акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів шляхом перенесення на виробників та імпортерів обов’язку сплати такого податку до держбюджету.

         «Для бюджетів усіх територіальних громад України це втрата 2,9 млрд гривень доходів. Для бюджету Радомишльської міської територіальної громади це втрата 1,5 млн. гривень фінансових ресурсів. Доцільнішим є залишити чинні норми, які ефективно працюють і стабільно наповнюють бюджети громад.

Прийняття таких ініціатив про скасування роздрібного акцизу на тютюнові вироби це «відкат назад» децентралізаційної реформи, це посилення негативних тенденцій перенесення та вилучення ряду ресурсів громад на вищий рівень, що в кінцевому результаті зведе нанівець всі докладені зусилля щодо децентралізації»,- йдеться у листі.

         Тому Радомишльська міська територіальна громада звернулась до депутатів Верховної Ради України з проханням дослухатися до місцевого самоврядування та врахувати інтереси територіальних громад і не підтримувати прийняття законопроекту № 5600 із нормами про скасування роздрібного акцизу на тютюн, оскільки запропоновані цим проектом зміни розбалансують бюджет Радомишльської міської територіальної громади і погіршать ресурсне забезпечення громади.

         Відповідь надійшла від народного депутата України Тетяни Грищенко. В листі зазначено, що з урахуванням пропозицій громадськості та органів місцевого самоврядування, готую відповідні поправки до другого читання, в тому числі і щодо залишення роздрібного акцизу на тютюн на рівні громад.

 

         Пропонуємо переглянути повний текст відповіді на звернення радомишльської міської ради.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних