Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Про роботу комунальної аптеки № 35

Дата: 22.06.2021 09:05
Кількість переглядів: 844

Фото без описуУ нашій громаді функціонує Радомишльська міська аптека № 35. Підприємство є комунальною власністю нашої громади та здійснювало свою діяльність на комерційній основі.

Поряд з комерційною діяльністю та реалізацією лікарських препаратів аптека здійснювала відпуск медикаментів для пільгової категорії громадян нашої громади.

У травні 2021 року до міської ради надійшла інформація про наявність у комунальній аптеці заборгованості перед постачальниками лікарських препаратів. Відповідно до розпорядження міського голови було направлено спеціалістів міської ради для проведення перевірки.

Перевіркою було встановлено, що з 01.01.2019 року комунальна аптека № 35 стала збитковою. Збиток відображено в сумі 6 тис. грн., який постійно нарощувався та станом на 01.04.2021 року становив 171,5 тис. грн. Перед постачальниками станом на 01.04.2021 року заборгованість  складала 360 тис. грн. Відсутні обігові кошти для розрахунків з постачальниками, закупівлі медикаментів та медичних виробів  для подальшої реалізації,  розрахунків з працівниками по заробітній платі, розрахунків за спожиті енергоносії.

Для вирішення питання подальшого функціонування міської аптеки № 35 міським головою Володимиром Тетерським було скликано депутатські комісії – з питань бюджету, комунальної власності та транспорту та з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, освіти, культури та роботи з молоддю. За результатами зустрічі було створено робочу групу для вивчення питання і надання пропозицій.

Робоча група опрацювала подані документи, ознайомилась з роботою комунальної аптеки.

Друге засідання депутатської групи відбулось 10.06.2021 року. У ході роботи було запропоновано два шляхи вирішення питання:

  1. надання коштів з міського бюджету для підтримки підприємства у сумі 500 тис. грн.
  2. ліквідація підприємства.

Депутатами міської ради було обговорено ці пропозиції. У ході обговорення депутатами було вирішено, що кошти міського бюджету краще спрямувати на підтримку та дофінансування медичних закладів громади для вирішення питань з надання медичної допомоги населенню громади.

Тому, депутатами було прийнято рішення щодо винесення на розгляд сесії питання про ліквідацію комунального підприємства Радомишльська міська аптека № 35.

У разі прийняття рішення про ліквідацію підприємства, забезпечення лікарськими препаратами пільгових категорій населення, у тому числі онкохворих, буде здійснюватись через інші аптеки нашого міста.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних