Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Звернення міського голови Володимира Тетерського у зв’язку з Днем скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2021 08:53
Кількість переглядів: 430

22 червня 1941 року –  одна з найбільш трагічних дат в історії України. Саме у цей день розпочалася німецько-радянська війна – частина Другої світової війни, в якій український народ зазнав найбільших втрат. З перших днів війни територія сучасної України стала ареною кривавих битв на східному фронті. 

Разом з мільйонними жертвами різних народів і держав, у тій страшній воєнній трагедії український народ зазнав найбільших втрат – людських, економічних, культурних. Війна залишила після себе катастрофічні наслідки, розгромлені міста, покалічені долі, обірвала життя мільйонів людей. Ця небувала в історії за своїми масштабами війна забрала життя кожного п’ятого українця. Серед них і наші земляки.

Сьогодні, у День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, ми згадуємо усіх полеглих, загиблих, замучених у фашистській неволі, померлих у тилу від голоду і поневірянь. У цей день ми сумуємо за всіма, хто ціною свого життя виконав обов'язок перед країною та виборював мир для українського народу. 

Наші серця крізь роки бережуть пам’ять про усіх полеглих в роки Другої світової війни та глибоку людську вдячність воїнам-визволителям.

Сьогодні нам котре доводиться переосмислювати справжню цінність миру та людського життя і відстоювати територіальну цілісність і незалежність української держави.

Тож у цей історичний день – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, згадуючи про ті страшні події, які довелося пережити нашому народові, ми повинні пам’ятати, що перемоги не було б без високого патріотизму, без віри людей у себе, у свою державу. Ми повинні вкотре усвідомити, що таке мир, порозуміння і примирення та зберегти пам’ять про трагічні сторінки нашої історії як пересторогу на майбутнє, аби наші нащадки жили у вільній та незалежній державі.

Нехай єднає усіх нас любов до України і турбота про її майбутнє.

Слава українському народові! Слава Україні!

З повагою 

міський голова                                                      Володимир Тетерський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.