Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

ПЕРШЕ ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ З РЕАЛІЗАЦІЇ ГРАНТОВОГО ПРОЄКТУ «ІНВЕСТУЙ У РАДОМИШЛЬСЬКУ ГРОМАДУ»

Дата: 16.06.2021 18:45
Кількість переглядів: 784

Фото без опису

16 червня 2021 року о 10:00 відбулося перше засідання робочої групи з реалізації грантового проєкту «Інвестуй у Радомишльську громаду» за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. 
У лютому 2021 відділом економічного розвитку було подано проєкт на участь у Грантовому конкурсі від Посольства США в Києві, а у травні 2021 за результатами відбору була підписана грантова угода на суму 150 тис грн.

Фото без опису

Проєкт передбачає розробку інвестиційного паспорту, закупівлю сучасного обладнання для проведення презентацій та розкриття інвестиційних можливостей серед потенційних інвесторів.

«Хочу зазначити, що розпорядженням голови обласної державної адміністрації «Про забезпечення комплексного розвитку інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності в Житомирській області» від 12.05.2021 № 309, яким рекомендовано міським, селищним, сільським радам до кінця 2021 року розробити інвестиційні паспорти районів, міст, селищ, сіл. Тож ми рухаємося у правильному напрямку, а проєкт – є актуальним. Хотілося б, щоб всі взяли активну участь у проєкті. Зі своєї сторони, можу Вас запевнити, що буде всебічна підтримка нашої подальшої співпраці!» - зазначив міський голова Володимир Тетерський.

Участь у засіданні взяли члени робочої групи, старости старостинських округів, місцеві підприємці (ДП «Радомишльське лісомисливське господарство», ТОВ «Радомишльське овочеве підприємство», ДП «Радомілк», ТОВ «Нікдарія») та запрошені експерти – Маргарита Сіранчук, в.о. директора Агенції регіонального розвитку Житомирської області та Олександр Дарсавелідзе, директор цифрової агенції «DARSA Agency».
Олена Яцьківська, начальниця відділу економічного розвитку, презентувала проєкт та розповіла про його складові.
«Сьогодні в умовах реформи децентралізації, гранти, конкурси, міжнародні програми, допомога є важливим додатковим джерелом наповнення місцевого бюджету для реалізації різних місцевих ініціатив. Донорами міжнародної допомоги є різні країни. США – є однією з країн, яка надає ресурси та послуги на безоплатній і безповоротній основі з метою підтримки розвитку України за різними напрямами. Цю допомогу США надає через різні установи. Однією з таких установ є Посольство США в Києві, яке щороку оголошує грантові конкурси. Цього року нам вдалося написати проєкт та отримати фінансову підтримку на його реалізацію» - поділилася Олена Яцьківська.

Головна ціль проекту – це сформувати позитивний імідж Радомишльської громади в очах потенційних інвесторів і максимально ефективно проінформувати їх про інвестиційні можливості.
Що це передбачає на практиці?
По-перше, це розробка інвестиційного паспорту. 
Інвестиційний паспорт (ІП) – це документ, який містить інформацію про соціально-економічне становище громади, ключові переваги, умови та можливості для інвестування, наявні інвестиційні пропозиції, основні підприємства
Головне завдання ІП — привернути увагу потенційного інвестора саме до Радомишльської громади, надати максимально структуровану базову інформацію, що є необхідною для прийняття рішення. Більшість великих міст мають ІП, але в умовах децентралізації влади ІП є особливо актуальним для кожної громади.
ІП пропонується розробити в електронному та друкованому варіанті, на двох мовах, українська та англійська.
По-друге, це розробка інвестиційного порталу (карти громади) – онлайн-карта громади з відображенням пропозицій (наявні проекти, вільні приміщення для оренди, продажу, вільні земельні ділянки) для інвестування та наявної інфраструктури. Ідея багато в чому схожа на електронні карти Google, але різниця в тому, що карта готується індивідуально під потреби міста.
Для громади – це зручний інформаційний довідковий електронний ресурс.
По-третє, це розробка проморолику громади – це коротке відео на англійській та українській мові, де буде презентовані переваги - чому варто інвестувати у Радомишльську громаду. Використовуватиметься під час заходів, зустрічей, конференцій.
По-четверте, це промоція інвестиційних пропозицій громади. Яким чином буде здійснюватися реклама, розповсюдження інвестиційних пропозицій:
Інвестиційна карта Радомишльської громади;
Інвестиційний портал Житомирської області https://investinzhytomyr.com/
Агенція регіонального розвитку Житомирської області;
Представлення на іміджевих заходах інвестиційної тематики;
Цільова розсилка в торгово-економічні місії, посольства, потенційним інвесторам.

Всі учасники заходи взяли активну участь в обговорення. Було напрацьовано багато ідей та пропозицій по проєкту. Наступна зустріч відбудеться за місяць.

Нагадуємо, що триває збір інвестиційних пропозицій відділом економічного розвитку, транспорту, міжнародного співробітництва, проєктно-інвестиційної та інформаційної діяльності для включення до інвестиційного паспорту та карти (контактна особа – Яцьківська Олена, (04132) 4-42-31).

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних