Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

РАДОМИШЛЬСЬКИЙ МУЗЕЙ У СУЧАСНОМУ СВІТІ

Дата: 18.05.2021 14:53
Кількість переглядів: 1190

До Міжнародного дня музеїв

 Музеї є скарбницею історичної та культурної спадщини, а музейні експонати – носіями безцінної інформації про історію та культуру краю. Стан сучасного соціуму в Україні, все частіше дозволяє говорити про нашу епоху як про поворотний момент в історії. У зв’язку з цим виникає необхідність пошуку нових орієнтирів, напрямків роботи музеїв.

Фото без описуРадомишльській історико-краєзнавчий музей наслідує новим тенденціям, які виконують не лише традиційну функцію, але є науковим й духовним центром громади, який пропонує нове бачення, нове осмислення, в якому розвивають нові теми.

Сьогодні в нашій громаді створюється сучасний музей - де буде комфортно всім: і дорослим і маленьким громадянам.

Фото без опису Працівники музею відходять від самого поняття "музей”. Вони відкривають нові шляхи дослідження, вони вийшли за рамки  звичайних екскурсій створюючи відкритий простір на теренах нашої громади для досліджень всіма охочими.

Творчою, пошуково-дослідницької, збиральницькою, фондовою, експозиційною роботою займаються ентузіасти музейної справи – директор Сергій Галицький, екскурсовод Ольга Ткаченко, зберігач фондів Анна Ніцкевич, техпрацівник музею Світлана Блажко.

Історико-краєзнавчий музей надає інтерактивну, предметну та ідейну платформи, передусім школярам, для глибшого пізнання своєї етнічної ідентичності.

Фото без опису

Для кращого сприйняття інформації маленькими відвідувачами проводяться екскурсії у вигляді діалогу, проходять майстер-класи, проводяться велоекскурсії. І на цьому музейники не зупиняються, вони в активному пошуку відкритті нових методів роботи.

Фото без описуФото без опису

Нам дуже пощастило бути свідками процесів трансформації, які відбуваються у сучасних музеях. Бути співтворцями ідей і смислів, що їх пропонують сьогодні дорослим і дітям. І ми можемо знайти в музеї свою, важливу тільки для нас історію, людину з минувшини чи сучасності, яка надихає, враження, яке залишиться на ціле життя.

Музей вміє подарувати справжню і сильну емоцію, треба тільки захотіти її пережити. І найкраще це робити — разом.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних