Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Будинок дитячої творчості - осередок активного та творчого життя!

Дата: 13.04.2021 14:53
Кількість переглядів: 1063

   Комунальний заклад «Будинок дитячої творчості» Радомишльської міської ради є одним із закладів позашкільноїФото без опису освіти в місті та підпорядкований відділу освіти, молоді та спорту Радомишльської міської ради Житомирської області.

   Знаходячись в самому центрі міста (вул. Присутственна, 6), Будинок дитячої творчості є живим осередком активного та творчого життя  учнів в післяурочний час.

   Освітній процес у закладі організовує 4 педагогічні працівники, директором закладу є Глущенко Раїса Миколаївна. Заклад працює за двома основними напрямами – декоравно-прикладний та художньо-естетичний.

   Відвідують нині заклад 245 вихованців, які розвивають мистецькі здібності та таланти в таких гуртках: «Умілі руки», «М’яка іграшка», «Моделювання іграшок та сувенірів», «Народна вишивка», «Вишивка стрічками», «Народна лялька», «Ляльковий театр», «Народний танець».

  З цікавістю вихованці на заняттях засвоюють різні методики виготовлення виробів для душі, інтер’єру та предметів повсякденного вжитку. Роблячи перші кроки в гуртку, багато вихованців залишаються тут на довгі роки дитинства, поринаючи у таке різноманітне творче життя.

Фото без опису

 

   Але не тільки гуртковою роботою охоплені вихованці нашого закладу, вони демонструють свою творчість та здобутки на міських урочистостях, інших святкових заходах в місті, де із захопленням жителі міста розглядають творчі роботи вихованців, які є втіленням дитячої безпосередності.

Стало традицією в закладі виготовлення новорічних прикрас на міську різдвяно-новорічну ялинку, адже приємно усвідомлювати що і наш заклад причетний до створення святкового настрою городян.

Фото без опису

   Будинок дитячої творчості активно співпрацює з іншими позашкільними закладами – КЗ «Станція юних натуралістів», КЗ «Станція юних техніків», відділом освіти, молоді та спорту. Разом проводимо засідання методичних об’єднань, семінари керівників гуртків, організовували виїзди в сільські школи, де проводили цікаві майстер-класи для учнів.

Організовується робота також зі школами міста, КЗ «Радомишльська мистецька школа», міською публічною бібліотекою-медіатекою.

Фото без опису

   З розумінням відносяться батьки до занять своїх дітей в гуртках. Все частіше вони усвідомлюють доцільність занять дітей гуртковою роботою, тому що зміна розумової діяльності на творчу приносить дитині тільки позитивні результати. Все частіше батьки приводять дітей молодшого шкільного віку до нашого закладу та записують в гуртки, які до вподоби дітям. Співпраця з батьками є запорукою розвитку особистості дитини, її творчих досягнень в пісні, танці, рукоділлі.

 

   Підсумком роботи гуртка завжди є результат, тому вихованці Будинку дитячої творчості завжди беруть участь у виставках-конкурсах та фестивалях міського та обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів, де неодмінно отримують відзнаки за свою кропітку, але таку цікаву творчу працю, в чому велика заслуга і їх наставників – керівників гуртків.

   У 2020-2021 навчальному році, вихованці закладу стали переможцями виставок-конкурсів обласного рівня:

- Ковальчук Анастасія, гурток «Моделювання  іграшок», абсолютна першість та 3-тє місце;

- Вікторія Савицька, гурток «Вишивки», 3-тє місце;

- Цвік Соломія, «Народна лялька», 1-ше місце;

- Ястрембович Ольга, гурток «Вишивки», 3-тє місце;

- Поплавська Яна, гурток «Умілі руки», 3-тє місце.

 

Фестивалі-конкурси обласного рівня:

- колектив лялькового театру «Сонечко»,  2-ге місце, 3-те місце;

- колектив народного танцю «Діти танцю», 2-ге місце;

Всеукраїнського рівня:

  • колектив народного танцю «Діти танцю», 2-ге місце;

Міжнародного рівня:

- колектив народного танцю «Діти танцю», два 3-х місця.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних