Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Інклюзивно-ресурсний центр: піклуємося про діток з особливими освітніми потребами

Дата: 07.04.2021 17:56
Кількість переглядів: 952

Фото без опису

Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» Радомишльської міської ради Житомирської області (далі по тексту – ІРЦ) створена в березні 2018 р. рішенням Радомишльської міської ради № 156 від 02.03.2018 р. Мета ІРЦ – забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, в тому числі у закладах професійної (професійно-технічної) освіти та інших закладах освіти, які забезпечують здобуття загальної середньої освіти.

КУ «ІРЦ» Радомишльської міської ради надає послуги дітям з особливими освітніми потребами, які проживають (навчаються) на території Радомишльської, Потіївської, Вишевицької та Городоцької громад. Кількість дітей, які обслуговуються центром – 6681 дитина, віком від 2 до 18 років.

Фото без опису Фото без опису

Основними завданнями ІРЦ є:

1) Проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини з метою визначення особливих освітніх потреб.

2) надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами (ООП), які не отримують відповідної допомоги в закладах освіти; Корекційно-розвиткові послуги фахівцями центру надаються, як у ІРЦ, так і в закладах освіти

3) участь педагогічних працівників ІРЦ в командах психолого-педагогічного супроводу дитини з ООП у закладах загальної середньої освіти, закладах дошкільної освіти з метою моніторингу динаміки розвитку дітей. Педагогічні працівники ІРЦ включені в команди психолого-педагогічного супроводу дітей з ООП у відповідних закладах освіти.

4) надання консультацій  та методичної допомоги педагогічним працівниками закладів освіти з питань організації інклюзивного навчання. За кожним закладом освіти закріплений фахівець ІРЦ, до якого можуть звертатися за методичною та консультативною допомогою працівники відповідних закладів.

5) консультування батьків/законних представників дітей з ООП стосовно мережі закладів, які забезпечують здобуття певного рівня освіти, та зарахування до цих закладів; надання консультативної та психологічної допомоги, проведення бесід з батьками у формуванні позитивної мотивації щодо розвитку таких дітей. Відбувається шляхом консультацій, бесід, проведення спільних заходів для батьків дітей з ООП.

6) організація інформаційно-просвітницької діяльності шляхом проведення конференцій, семінарів, засідань за круглим столом, тренінгів з питань надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

За час свого функціонування фахівцями центру було обстежено 115 дітей віком від 2 до 18 років. Відповідно до результатів психолого-педагогічної оцінки 59 дітям встановлено особливі освітні потреби.

На території  Радомишльської міської ради функціонують: 9 інклюзивних груп в закладах дошкільної освіти,  де навчаються 13 дітей з особливими освітніми потребами, 22 інклюзивні класи в закладах загальної середньої освіти, де навчаються 22 дитини з особливими освітніми потребами.

Про створення комфортних умов дітям з ООП постійно піклується міська рада  та небайдужі мешканці нашої громади. За кошти, виділені Радомишльською міською радою, придбані меблі та спеціальне обладнання для роботи з дітьми. Висловлюємо подяку за надані дидактичні та навчальні матеріали, розвивальні іграшки мешканцям нашого міста.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних