Радомишльська громада

Житомирська область, Житомирський район

Відповідь дописувачам соцмереж

Дата: 01.03.2021 17:02
Кількість переглядів: 1051

Фото без описуУ соціальних мережах активно обговорюються питання виділення коштів на позачерговій сесії міської ради для облаштування доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення у закладах охорони здоров’я, які функціонують на території Радомишльської громади.

У нашій громаді надають медичну допомогу Центр первинної медико-санітарної допомоги, до складу якого входять сім амбулаторій загальної практики сімейної медицини ( у м. Радомишль, с. Ставки, с. Велика рача, с. Кочерів, с. Краснобірка, с. Чайківка, с. осички), та Радомишльська лікарня.

За умовами реформування медичної галузі, яка відбувається зараз в Україні, кожен медичний заклад, відповідно до пацієнтів яких обслуговує, отримує кошти з Державного бюджету. Для цього має бути підписаний Договір з Національною службою здоров’я України.

У 2021 році однією з умов підписання такого договору є облаштування у кожному закладі охорони здоров’я доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, відповідно до державних будівельних норм прийнятих у 2018 році. Доступність - це не лише пандус, а і облаштування приміщень закладу охорони здоров’я для повноцінного надання медичних послуг цій категорії громадян.

Для прикладу наведемо облаштування доступності в амбулаторії загальної практики сімейної медицини с. Ставки. Відповідно до експертного звіту, наданого філією державного підприємства «Укрдержбудекспертиза» у Житомирській області , загальна вартість капітального ремонту АЗПСМ с. Ставки  складає 597,720 тис грн. Проєкт включає виконання робіт з облаштування нового бетонного ганку, облаштування нового металевого пандуса, облаштування металевого козирка, заміна зовнішніх вхідних дверей (розширення для можливостей проходження інвалідного візка), покриття тактильною плиткою, улаштування тактильних та інформаційних покажчиків доступності,  покриття лінолеумом підлоги у внутрішніх  приміщеннях тощо.

Без відповідного експертного висновку щодо відповідності приміщень закладів охорони здоров’я ДБН-2018 постає питання про отримання коштів з Державного бюджету  лікувальними закладами нашої громади, про їх можливість здійснювати свою діяльність та лікувати наших громадян.

Тому, зважаючи на важливість порушеного питання, депутатським корпусом Радомишльської міської ради було прийнято рішення про спрямування коштів на вказані цілі.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних